"ABD BÜYÜKELÇİSİ HADDİNİ AŞIYOR"

ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI MURAT İNANÇ; ?BÜYÜKELÇİ, ÜLKEMİZLE İLGİLİ ÜZERİNE VAZİFE OLMAYAN KONULARA GİRMEKLE VE HAKSIZ AÇIKLAMALARLA HUDUDUNU AŞIYOR!?DEDİ.

Gündem 15.09.2016 11:36:05 0

ÖZ İPLİK İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI MURAT İNANÇ; “BÜYÜKELÇİ, ÜLKEMİZLE İLGİLİ ÜZERİNE VAZİFE OLMAYAN KONULARA GİRMEKLE VE HAKSIZ AÇIKLAMALARLA HUDUDUNU AŞIYOR!”DEDİ.

ANKARA-Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İNANÇ, ABD Büyükelçisi John Bass’ın, İçişleri Bakanlığı’nın terör örgütlerine destek veren 28 belediyeye kayyum atamasının ardından yapmış olduğu açıklamayla ilgili olarak, “Belediyeye ait araçların bombalama olaylarında ve hendek kazma işlerinde kullanılmasına ses çıkarmayan Büyükelçi, aynı belediyelere kayyum atamalarına karşı hiç konuşamaz. Hududunu, haddini aşan ABD Büyükelçisi, bundan sonra ya susmasını bilmeli, ya da ülkemizi terk etmelidir” dedi.

 

İNANÇ, basına yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

 

ABD Büyükelçisi John Bass’ın, İçişleri Bakanlığı’nın terör örgütlerine  destek veren 28 belediyeye kayyum atamasının ardından yapmış olduğu açıklamasını düşmanca yorumluyoruz.  Bass’ın ülkemizde bulunma sebebi vatandaşı olduğu ülkenin başkanını temsil etmekten çıkmış, terör savuculuğuna dönüşmüştür.

 

Bass’ın bu tavrı ve tutumu ilk değildir. Ülkemizle ilgili üzerine vazife olmayan konularda zaman zaman görüş bildirmiş ancak son yapmış olduğu açıklama ile hududunu, haddini iyice aşmıştır. Kurdukları alçakça pusularla güvenlik güçlerimizi şehit eden teröristlere ses çıkarmayan, Belediyeye ait araçların bombalama olaylarında ve hendek kazma işlerinde kullanılmasına ses çıkarmayan Büyükelçi, kayyum atamalarına karşı hiç konuşamaz. Haddi değildir.

 

Terör örgütlerinin ülkemiz bütünlüğüne karşı ABD silahlarını kullanmalarından rahatsızlık duymayan ABD Büyükelçisi, aksine teröre ve terör yandaşlarına arka çıkmıştır. Bu durumda ülkesi adına özür dilemesi gerekirken hesap sorar bir tavır takınması, kabul edilemez bir tutumdur. Haddini aşan ABD büyükelçisi, bundan sonra ya susmasını bilmeli, ya da ülkemizi terk etmelidir.

 

Devletimiz, teröre ve terör örgütlerine karşı etkin bir mücadele yürütmektedir. Terörle iç içe olan, kucaklaşan herkese yargı hesap soracaktır. Teröre destek verenlerin cezasını çekeceği konusunda kuşkumuz da yoktur.

 

 

Bu süreçte Türkiye’ye ve milletimize yönelik tahrik edici açıklamalara kulak asmıyoruz, asmayacağız. Ülkemiz 15 Temmuz’dan sonra açığa çıkan safralarından hızla kurtulmaya başlamıştır. Bu durumun birileri tarafından baltalanmaya çalışılmasına da asla müsaade etmeyeceğiz

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:ABDULLAH ORTAÇ

 
 
 
 
 
 
 
 
 

28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04