ABD ANKARA B.ELÇİSİ JOHN BASS`DAN CUMHURİYET`E ZİYARET

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Türkiye?de basın ve ifade özgürlüğünü desteklemek için 7 Aralık?ta Cumhuriyet?i ziyaret ederek kıdemli yöneticiler, gazeteciler ve Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül?ün aile mensuplarıyla bir

8.12.2015 21:00:59 0
ABD ANKARA B.ELÇİSİ JOHN BASS`DAN CUMHURİYET`E ZİYARET

ABD Ankara Büyükelçisi  John Bass, Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğünü desteklemek için 7 Aralık’ta Cumhuriyet’i ziyaret ederek kıdemli yöneticiler, gazeteciler ve Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün aile mensuplarıyla bir araya geldi.

Büyükelçisi John Bass: "Öncelikle bu konuşmayı Türkçe yapamayacağım ve haber teslim saatlerine yaklaşırken sizi işinizden alıkoyduğum için özür dilerim. Fakat uğrayıp ‘Merhaba’ demek ve hem şahsım, hem de Büyükelçilikteki arkadaşlarım adına çalışmalarınıza ne kadar değer verdiğimizi ve çalışmalarınızın Türkiye demokrasisinin niteliğini arttırmak adına ne kadar önemli olduğunu düşündüğümüzü ifade etmek istedim.

Bildiğiniz üzere, Amerika Birleşik Devletleri ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğünün tüm güçlü, sağlıklı ve canlı demokrasiler için hayati önem taşıyan ögeler olduğuna inanır. İyi gazetecilik faaliyetleri bazen toplumdaki bazı kişilerin herkes tarafından bilinmesini istemediği bilgilerin daha geniş bir kitleye sunulması anlamına gelebilir. Fakat gazetecilerin bu iyi çalışmalarını ABD hükümetini rahatsız ettiği durumlarda bile destekler ve bu çalışmaları yürüterek bizi rahatsız etme hakkını savunuruz. Açıkça görülüyor ki, gazeteciliğin önemine dair bu inancımızı herkes paylaşmıyor ; bu da zaman zaman baskı görmeniz anlamına gelebilir ve eminim bazı günler haber merkezinde çalışmak zor oluyordur.

Ancak başta da belirttiğim gibi çalışmalarınıza kalpten inanıyor ve çalışmalarınızın demokrasi niteliği açısından büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Haber teslim saati yaklaşırken sizi işinizden alıkoymama izin verdiğiniz için tekrar teşekkürler, birkaç dakikanızı bana ayırdığınız için de teşekkür ederim.  Yarınki haberlerinizi okumayı dört gözle bekliyorum. Editörlerinize de dediğim gibi, eminim bugün haber açısından yoğun bir gündür, çünlü Türkiye’de her gün haber açısından yoğun oluyor. Gündeme dair yorumlarızı okuyabilmek bizim için çok değerli, çünkü yorumlarınız bu toplumda olup biteni daha iyi anlayabilmemizi sağlıyor. Tekrar çok teşekkürler."Dedi.

 

 


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10173,4%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,04
  • EURO

    34,91% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2445,99% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00