“YAMANTÜRK REHABİTİLASYON VE BAKIM MERKEZİ” KÜTAHYA BELEDİYESİ’NE DEVİR EDİLDİ

“Yamantürk Rehabitilasyon ve Bakım Merkezi”nin imza töreni ile Kütahya Belediyesi’ne devir teslimi 24 Aralık Cuma günü gerçekleştirildi.

Gündem 25.12.2021 11:11:00 0
 “YAMANTÜRK REHABİTİLASYON VE BAKIM MERKEZİ”  KÜTAHYA BELEDİYESİ’NE DEVİR EDİLDİ

Yapımı ve yatırımı Güriş Holding tarafından bağış olarak gerçekleştirilen, özel gereksinimli bireylerin topluma kazandırılması amacıyla her türlü eğitimin verileceği, bir eğitim kompleksi olarak tasarlanan, rehabilitasyon ve bakım merkezi olan Yamantürk Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi 24 Aralık Cuma günü gerçekleştirilen imza töreni ile Kütahya Belediyesi’ne devir teslim edildi. 

Eğitime her zaman katkı sağlamayı kendisine görev edinen Yamantürk Vakfı, yaptırdığı okullar ve  üniversite öğrencilerine verdiği karşılıksız burslar ile gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk çalışmalarıyla ön plana çıkıyor. Yamantürk Vakfı’nın, özel gereksinimli bireylerin de eğitim hayatına dokunma amacıyla hayata geçirdiği “Yamantürk Rehabitilasyon ve Bakım Merkezi”nin imza töreni ile Kütahya Belediyesi’ne devir teslimi 24 Aralık Cuma günü gerçekleştirildi.

BİR EĞİTİM KOMPLEKSİ

Dünya Sağlık Örgütü’nün tahminlerine göre dünya nüfusunun yüzde 15’ini engelli bireyler oluşturuyor. Özel gereksinimli bireylerin homojen bir grup olmamakla birlikte, farklı kapasite ve ihtiyaçları bulunuyor. Yamantürk Vakfı, tüm bunları göz önüne alarak, “Yamantürk Rehabitilasyon ve Bakım Merkezi”ni her türlü eğitimin verileceği, bir eğitim kompleksi, rehabilitasyon ve bakım merkezi olarak tasarladı.

MERKEZ SANAT İLE BULUŞTURACAK

Yamantürk Vakfına ait “Yamantürk Rehabitilasyon ve Bakım Merkezi”ndeki bireylerin sosyal hayata katılımını sağlayarak, onların gelişiminde etkin rol alacak eğitim kompleksinde konser, tiyatro, sinema, konferans ve seminer hizmetinin yanı sıra bireyler birçok el sanatı, müzik ve sanat atölyelerinde, özel kurslarda eğitim alarak üretici konumuna gelecek.

3 kattan oluşan, 2144 metre kare inşaat alanı bulunan merkezde; çok amaçlı 100 kişilik konferans salonu, kütüphane, kafeterya, sosyal alan, etkinlik odası, sağlık odası, toplantı odası, bireysel ve grup terapi odalarının yanı sıra atölyeler yer alıyor.

“MUTLULUK ve GURUR DUYUYORUZ”

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Güriş İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Orhan Barut “Güriş olarak özel gereksinimli bireylerin hayata kazandırılması ve gelişimlerinde rol oynayacak Yamantürk Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nin yapımı ve yatırımını gerçekleştirmekten oldukça büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz her açılışın, her hizmetin toplumda karşılığını gördüğümüz zaman daha çok çalışmak için heyecanlanıyoruz. Bireylerin sosyal hayata kazandırılması için tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bu önemli merkezin yapımında yardımlarını esirgemeyen Kütahya Belediyesi’ne teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

 

KÜTAHYA İÇİN ÖNEMLİ BİR MERKEZ

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık"Başta Güriş ve Yamantürk Vakfı'nın tüm emeği geçenlerine, burada sosyal ve teknik katkısı olan Kütahyalı hemşehrilerime ve çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burayı engelli derneklerimizin engelsiz yaşam merkezi olarak bir sosyal rehabilitasyon binası şeklinde kullanmayı planlıyoruz. Biz bu esere en iyi şekilde sahip çıkacağız ve en güzel şekilde kullanacağız. Belediyemizin kasasından bir kuruş çıkmadan bu eserin şehrimize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-KÜTAHYA


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00