ÖZEL YETENEK SINAVI İLE MARDİN DEVLET KONSERVATUARI MÜZİKOLOJİ BÖLÜMÜNE ÖĞRENCİ ALINACAK

Mardin Artuklu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü 2022-2023 Özel Yetenek Sınavı ile Öğrenci alımı yapacak.

2.08.2022 10:51:00 0
  ÖZEL YETENEK SINAVI İLE MARDİN DEVLET KONSERVATUARI  MÜZİKOLOJİ BÖLÜMÜNE ÖĞRENCİ ALINACAK

Mardin Artuklu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü 2022-2023 Özel Yetenek Sınavı ile Öğrenci alımı yapacak.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü 2022-2023 Özel Yetenek Sınavı Başvurusu Hakkında Duyuru

Sevgili adaylar, hepinize şimdiden başarılar diliyoruz. Aşağıda yazılı olan talimatları dikkatle okumanız, sınav başvurunuzun problemsiz olması için oldukça önemlidir.

 

-Müzikoloji Bölümü lisans programı Özel Yetenek Sınavına bu yıl yapılacak başvurular bireysel veya posta yoluyla yapılacaktır.

-Sınav başvurusunu bireysel yani yüz yüze yapacak adaylar aşağıda yazılı olan gerekli evrakları Devlet Konservatuvarı Öğrenci İşleri Birimine teslim ederken Sınav Giriş Belgesi'ni öğrenci işleri ofisinde doldurarak kendi yanlarına alacaklardır.

-Posta yoluyla başvuru yapacak adaylar ise Sınav Giriş Belgesi'ni diğer belgeler ile birlikte gönderip sınavdan önce 09:15'de Devlet Konservatuvarı Öğrenci İşlerinde sınav giriş belgelerini onaylatmak zorundadır. Sınav Giriş Belgesi olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

-Sınava posta yoluyla başvuracak adaylar, gönderilerinin 8-12 Ağustos tarihleri içerisinde en geç 12 Ağustos 17:00'e kadar Konservatuvarımız gerekli birimine ulaşmasını kontrol ederek, belgelerinin ulaştığına emin olmalıdır. Postada yaşanacak herhangi bir aksilik ve adayların belgelerini vaktinde göndermemeleri adayın sorumluluğundadır.

-Bireysel veya postayla başvuracak tüm adaylar beyan edecekleri belge ve bilgilerin doğruluğundan sorumludur.

-Posta yoluyla başvuru yapacak adaylar için adres: Mardin Artuklu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Binası- Meydanbaşı - Artuklu/Mardin

-Santral: 0482 213 40 02

-Başvuru ve her türlü konuda bilgi almak için aşağıda belirtilen E-posta adresine mail atabilirsiniz.

E-Posta : devletkonservatuvar@artuklu.edu.tr

 

GEREKLİ EVRAKLAR:

  • T.C. Kimlik Kartı Önlü Arkalı Fotokopisi
  • ÖSYM YKS Sınav Sonuç Belgesi
  • Lise Diploması Fotokopisi
  • 2 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş Vesikalık Fotoğraf (Fotoğraflardan biri elle doldurulacak olan Sınav Giriş Belgesi'nde uygun yere yapıştırılmalı, diğeri ise teslim edilecek belgeler arasına koyulmalıdır.)
  • Sınav Giriş Belgesi (Bu belge yukarıda da belirtildiği gibi, bireysel başvuru yapan adaylar başvuru sırasında belgeyi doldurarak kendi yanlarına alacaktır. Posta ile başvuru yapacak adaylar ise bu belgeyi bu linkten indirmeli, siyah beyaz çıktısını alıp eksiksiz doldurarak diğer belgeler ile Konservatuvarımız gerekli birimine ulaştırmalıdır.

 

SINAV TAKVİMİ

Giriş Sınavı Başvuruları

08-12 Ağustos 2022 tarihi saat 17:00’e kadar.

 

Sınav Tarihi

22-26 Ağustos 2022 (Saat: 10.00-17:00)

Not: Aday sayısına göre sınav bitiş saatleri uzayabilir.

Sınav Sonuç Duyurusu

29 Ağustos 2022

 

Sınav Sonucuna İtiraz Süreci

31 Ağustos – 01 Eylül 2022

 

İtirazların Değerlendirilmesi

02 Eylül 2022

 

Asil Adayların Kayıtları

05-09 Eylül 2022

 

Yedek Adayların Kayıtları

12-14 Eylül 2022

 

NOTLAR:

  • Sınava girecek adaylar; I. aşama performans sınavı için piyano dışında bir enstrüman çalıyorsa, çalmak istediği enstrümanı yanlarında getirmekle sorumludur. Sınav sosyal mesafe ve hijyen koşullarına uyularak yapılacaktır.
  • Adayların, liseden mezun oldukları alana ve türe bakılmaksızın Mardin Artuklu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Özel Yetenek Giriş Sınavlarına katılabilmeleri için, TYT'den (Temel Yeterlilik Testi) en az 180 ham puan almış olması gerekmektedir.
  • Engelli adaylardan (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR ile yaygın gelişimsel bozukluklar) TYT ham puanı 100 ve üzerinde olanlar, durumlarını engelli sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri kaydıyla, özel yetenek sınavına kabul edilir. Bu adayların puanları sınavın yapıldığı yıl dahil iki (2) yıl süreyle geçerlidir.
  • Kontenjanın %10’unun engelli öğrenciler için ayrılmasına karar verilmiştir.
  • İlgili programa başvuran engelli öğrenci sayısının, engelliler için ayrılan kontenjandan fazla olması durumunda, başvurular diğer adaylarla birlikte puan sıralamasına göre değerlendirmeye alınacaktır.
  • Bunların dışındaki konularda ilgili yılın ÖSYM sınav kılavuzundaki usuller göz önünde bulundurulacaktır.
  • Sınav sonuçları Mardin Artuklu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı web sayfasında duyurulacaktır https://www.artuklu.edu.tr/devlet-konservatuvari

 

  • Başvuran Aday sayısına bakılarak adayların sınava gireceği tarih (gün) web sayfamızdan duyurulacaktır.

 

  • Adaylardan sınav ücreti alınmayacaktır.

 

  • Web Sayfamızda Yayınladığımız Mardin Artuklu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Özel Yetenek Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Kitapçığını okuyunuz.

 

Adayların sınava gelirken beraberinde getirmesi gerekenler:

-Sınav Giriş Belgesi

-T.C. Kimlik Kartı veya Nüfus Cüzdanı Aslı veya Geçerli Pasaport

Sınav Yeri: Mardin Artuklu Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Binası- Meydanbaşı- Artuklu/Mardin

22-26 Ağustos Saat 10:00

 

ÖZEL YETENEK SINAVLARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,55% 0,21
  • EURO

    34,95% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2458,08% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4014,34% 0,56