MİLLETVEKİLİ ŞAHKULUBEY`den KUTLU DOĞUM HAFTASI MESAJI

AK Parti Mardin Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Ecz. Gönül Bekin Şahkulubey "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mardin 13.04.2014 22:08:27 0
 MİLLETVEKİLİ ŞAHKULUBEY`den KUTLU DOĞUM HAFTASI MESAJI

AK Parti Mardin Milletvekili ve TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Ecz. Gönül Bekin Şahkulubey "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 Şahkulubey, mesajında şu ifadelere yer verdi; Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.)’in bir kutlu doğumunu daha idrak ediyoruz. İnsanlık değerlerinin aşındığı bir zaman aralığında ve hayatın anlamının hızla kaybolmaya başladığı bir asırda yeryüzünü şereflendiren Hz. Peygamber, insanlığı hak, hakikat, adalet, fazilet ve yüksek ahlaki değerlerle buluşturmuş, rahmet çağrısıyla tarihin akışını değiştirmiştir. Hayatı ve ahlakıyla tüm insanlığa yol göstermiş, insanlık gerçek medeniyeti onunla tanımıştır.

 Bugün ise içinde yaşadığımız zamanın, doğumunu kutladığımız Sevgili Peygamberimizin örnekliğine, önderliğine ve rehberliğine her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Bugün onu okumaya, onu anlamaya, dahası yaşamaya ihtiyacımız var. Onu tanımanın, onu sevmenin sağlayacağı güven ortamına ihtiyacımız var. Bugün bir kez daha Rahmet Peygamberinin nezih gençliğini, gençlerle iletişimini, gençliğinde haksızlıklarla nasıl mücadele ettiğini bilmeye ihtiyacımız var. Bugün her zamankinden daha çok Peygamberimizin Hz. Hatice validemizle dostluk ve arkadaşlık üzere bina ettiği; vefatından sonra Hz. Aişe validemizle sevgi, ilgi, bilgi ve hikmet üzere inşa ettiği aile yapısını keşfetmeye ve iliklerimize kadar yaşamaya ihtiyacımız var. Bugün bir kez daha onun, toplumu ilmek ilmek ören samimi ve dürüst ilişkilerini öğrenmeye ihtiyacımız var. Bugün bir kez daha onun“Yetime sahip çıkan, cennette benimle yan yana olacaktır” “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” “Yanınızda çalışanlar sizin kardeşlerinizdir; yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin; emeklerinin hakkını alın terleri kurumadan verin” çağrılarına yeniden kulak vermeye ihtiyacımız var. Veda Haccını, insanlık tarihine altın harflerle yazılan Veda Hutbesini; “İnsanlar, tarağın dişleri gibi eşittir. Hepiniz Âdem’densiniz, Âdem de topraktandır.” deyişini, “Kadınlara hayırla muamele edin, onların sizin üzerinizde hakları vardır.” diye haykırışını, hatırlamaya ve anlamaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.

 İşte Kutlu Doğum Haftası; Hz. Peygamberin insanlığa sunduğu değerleri hazmedip, onun yüce ahlâkıyla hayatımızı güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir. Bu hafta içinde Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerini kutlarken, onun örnek şahsiyetini ve güzel ahlâkını tanımaya olan ihtiyacımız açıktır.

 Bu vesile ile Hz. Peygamberimizin  kutlu doğumunun ülkemiz, milletimiz, âlem-i İslâm ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI



23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00