MARDİN OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜNDEN TÜRK MUTFAĞI HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Mardin Olgunlaşma Enstitüsü, Türk Mutfağı Haftası (21-27 Mayıs) kapsamında renkli bir etkinlik gerçekleştirdi.

Mardin 27.05.2023 16:24:00 0
  MARDİN OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜNDEN TÜRK MUTFAĞI HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Mardin Olgunlaşma Enstitüsü, Türk Mutfağı Haftası (21-27 Mayıs) kapsamında renkli bir etkinlik gerçekleştirdi.

 

Mardin'in coğrafi işaretli yöresel yemeklerinden "Sembusek ve İkbebet Atölye Çalışması" ile yemek yapma maharetlerinin denendiği ve fuar havasında geçen etkinlikte, Mardin'e  özgü yiyecek ve içecekler tanıtılarak misafirlerimize ikram edildi.

 

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü  Murat Demir, MBB Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanı   Abdurrahman Şahin ile Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Duyan; Mardin Olgunlaşma Enstitüsü bahçesinde gerçekleşen etkinliğe katılarak usta öğreticiler  ve kursiyerler tarafından  hazırlanan Mardin'in yöresel lezzetlerini  tattılar.

 

Usta öğreticiler  ve kursiyerlerle   yöresel yemeklerin tarihçesi hakkında sohbet eden Mardin  İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir , "Kültürümüzün çok önemli bir bileşeni olan Türk Mutfağı; asırların birikimi ve tecrübesi ile dünyada tanınan, takip edilen ve sevilen bir mutfak halini almıştır. Binyılları aşan bu toplumsal mirasımızı yaşatmak ve tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen bu gibi etkinlikleri, çok değerli ve önemli buluyoruz. Her ne kadar Türk Mutfağı çok uzun bir zaman diliminde ancak tanıtılacak sofra zenginliğine sahip olsa da bugün Mardin'imizin yöresel yemeklerini konuklarımıza tanıtan Mardin Olgunlaşma Enstitüsü'ne emekleri dolayısıyla teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19