Mamak’ta bilim yolculuğu başladı

Bilime merak duyan herkesin heyecanla beklediği, TÜBİTAK’ın 4007 projesi çerçevesinde gerçekleşen Bilim Yolculuğu-2 buluşması Üreğil Millet Bahçesi’nde başladı.

Ankara 25.09.2021 15:52:00 0
 Mamak’ta bilim yolculuğu başladı

Bilime merak duyan herkesin heyecanla beklediği, TÜBİTAK’ın 4007 projesi çerçevesinde gerçekleşen Bilim Yolculuğu-2 buluşması Üreğil Millet Bahçesi’nde başladı.

 

Bilim Yolculuğu-2” buluşmasının açılışına Mamak Kaymakamı Sayın Ali Sırmalı, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci,  Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yavuz, Mamak’ta bulunan 49 okuldan 2000’e yakın öğrenci katıldı. Mamak Belediyesi, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Koordinatörlüğü, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleşen programda 16 farklı üniversiteden 66 akademisyen ve uzman 3 gün sürecek olan bilim buluşmasında gençlerle bir araya gelmeye devam edecek.

 

 

Başarı için bilime önem vermeliyiz

 

2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmemiz için bilime daha fazla önem vererek gençlerimizi daha donanımlı, teknoloji üretebilen ve kullanabilen nesiller olarak yetiştirmemiz  gerektiğini ifade eden Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, “Bilim fuarları öğrenmeye istekli merak eden araştırmacı genç beyinlerin yetişmesine katkı sağlayan etkinliklerdir. Gelişmiş ülkelerin ekonomilerinin temelinde bilim yatmaktadır. Bu gelişime katkı sunan Mamak Belediye Başkanımı Murat Köse ‘ye teşekkür ediyorum” dedi. Ankara’nın eğitimde de başkent olması için çaba gösterilmesi gerektiğine dikkat çeken Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa ise, “Daha çok çalışarak bayrağı zirveye taşımayı arzu ediyoruz” diye konuştu.

 

Kendilerini geliştirecek ortamlar sunuyoruz

Geleceğin Farabilerini , İbn-i Sinalarını yetiştirmek için Mamak belediyesi olarak gençleri bilimle buluşturduklarını ifade eden Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci, “Bilimden sanata, kültürden spora ve daha birçok alanda ilçemizi marka haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızdaki yegane amacımız gençlerimizi doğru imkanlarla buluşturmak. Bu imkanlardan biri de gençlik merkezlerimiz. En kısa sürede merkezlerimizi hizmete sunarak, çocuklarımızı kendilerini geliştirebilecekleri ortamlarla buluşturacağız” dedi. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel ise, Bilim yolculuğu-2 projesinde bilimsel bilgiye ve bilim insanına yönelik olumlu bakış açısı kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


Anahtar Kelimeler: Mamak’ bilim yolculuğu başladı
26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00