MAAŞLARININ ARTIK KİRAYA BİLE YETMEDİĞİNİ BELİRTEN EMEKLİLER İSYAN EDİYOR!

Son 2 Yıldır Gıda ve Kira artış fiyatlarında yaşanan anormal yükselişler nedeniyle, geçim zorluğu yaşayan Emekliler maşlarının artık kiraya bile yetişmediğini ve yaşam zorluğu çektiklerini belirtiyor.

Ekonomi 25.03.2023 10:46:00 0
 MAAŞLARININ ARTIK  KİRAYA  BİLE YETMEDİĞİNİ BELİRTEN EMEKLİLER İSYAN EDİYOR!

Son 2 Yıldır Gıda ve Kira artış fiyatlarında yaşanan anormal yükselişler nedeniyle, geçim zorluğu yaşayan Emekliler maşlarının artık kiraya bile yetişmediğini ve yaşam zorluğu çektiklerini belirtiyor.

 

Ülkemizde son yıllarda yaşanan Ev ve Kira artışları ile Gıda fiyatlarında yaşanan aşırı yükselişler nedeniyle yaşam zorluğu yaşayan Emekliler. Her geçen gün yükselen gıda fiyatları, katlanarak artan zamlar ve sağlık için yapılan ödemeler tüm ülkenin ana gündemi olurken maaşları asgari ücretin dahi altında olan emeklilerin yaşamı giderek daha da zorlaştırıyor.

 

Son yıllarda emekli aylıkları hem milli gelirin hem de asgari ücret artışının çok altında kaldı. Emekli aylıkları açlık ve yoksulluk sınırının dahi çok altında bulunuyor. Pahalılığın yükünü ise en çok çeken  emekliler oluşturuyor. Özellikle 2000 sonrası emekli olan ve intibak bekleyen Emekliler, Asgari ücretin altında aldıkları maaşlarla perişan oluyorlar. Yıllardır İntibak Yasasını bekleyen ve Mağduriyetlerinin giderilmesini bekleyen Emekliler, Büyük bir müjde gibi lanse edilerek artırılacağı ifade edilen En düşük Emekli maaşının 7.500 TL'ye yükseltileceği haberi ile daha da perişan oldular.

 

2000 sonrası Emeklilerin çoğunun mağduriyet yaşadığını belirten Emekliler zaten Herkes 7.500.00 Tl Bandında maaş alıyor bu da bizlere yarar yerine mağduriyetimizin katlanarak artmasına daha da mağdur olmamıza neden olacak' 'Diyerek isyan ediyorlar.

 

Bir Kilo ET'in 250 T'ye,Bir Ramazan Pidesinin 10TL'ye Ev Kiralarının 7500-10.000 Bandına geldiği ülkemizde artık Emeklilerin Tahammül gücü kalmadı. Başın ve Televizyonlarda bir Müjde algısı yaratılarak En Düşük Emekli maaşının 7500 TL'ye yükseltilmesini müjde olarak veren Haber Kuruluşları yaşanan Dramları da mutlaka Ekranlara getirmeli ve yaşanan mağduriyeti mutlaka gündeme getirmelidirler.

 

Milyonlarca Emeklinin maaşının Asgari Ücret' in bile altında olduğunu belirten Emekliler, Ramazan Ayı'nda Hükümet'in Adil ve sağlıklı  bir zam artışı yapmasını bekliyorlar TBMM'de yapılacak düzenlenmenin 2000 sonrası Emeklilerin de mağduriyetlerini giderecek şekilde yasalaşmasını beklediklerini, Emekli aylıklarının Adil bir düzeye çıkartılmasını istediklerini ifade ediyorlar.

 

 

 ARTUKLUHABER AJANSI-ANKARA


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00