İŞ ADAMLARINI YATIRIM YAPMAYA DAVET ETTİ

EKOAVRASYA BAŞKANI HİKMET EREN DE YEMEKTE BİR KONUŞMA YAPTI VE KAZAKİSTAN BUGÜN AVRASYA COĞRAFYASININ PARLAYAN BİR YILDIZIDIR” DEDİ.

Türk Dünyasından Haberler 19.03.2014 19:24:12 0
 İŞ ADAMLARINI YATIRIM YAPMAYA DAVET ETTİ

EkoAvrasya’nın geleneksel Nevruz yemeği Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Janseyit Tüymebayev’in katılımıyla İlci Residence Otel’de gerçekleştirildi. Çok sayıda işadamının katıldığı yemekte, bir konuşma yapan Janseyit Tüymebayev, ’’Nevruz, baharın uyanışı yeni bir yılın başlangıcıdır. Tüm Türk dünyasının Nevruz Bayramını tebrik ediyorum’’ dedi. Kazakistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Tüymebayev, ’’Özellikle Ekonomik ilişkilerde yaşanan gelişmeler memnuniyet verici… Türk İşadamlarını sadece iş yapmaya değil yatırım yapmaya da davet ediyoruz’’ dedi.

EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, ’’Kazakistan, Türk dünyasının aksakalı, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in önderliğinde 23 yıl gibi kısa bir sürede çok büyük yol kat etmiştir. Kazakistan bugün Avrasya coğrafyasının parlayan yıldızıdır. Bu yıldızın dünyaya tanıtılmasında büyük vizyon sahibi olan Sayın Nursultan Nazarbayev’e saygılarımızı sunuyoruz. EkoAvrasya olarak özellikle Türk İşadamlarının Kazakistan’da yapmak istedikleri yatırımlarla ilgili olarak 2014 yılında Kazakistan’a yapacağımız iş gezisi kapsamında ekonomi çevreleriyle önemli görüşmeler gerçekleştireceğiz’’ dedi.

                                       Ekoavrasya’nın Türk Dünyasına hizmet ettiğini, bu hizmet ağını daha da genişleteceklerini ifade eden Hikmet Eren, Nevruz nedeni ile verile yemeğe katılanlara da teşekkür etti. Eren“Biz, kardeş ülkelerle olan ilişkilerimizi her alanda geliştirme ve genişletme kararlılığındayız. Ekoavrasya olarak çok büyük projelerimiz var ve bunları da zaman dilimi içinde gerçekleştireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

2017 yılında Astana’da gerçekleştirilecek olan ’’Expo 2017’’ fuarı ile ilgili bir sunumunda gerçekleştirildiği toplantının akabinde günün anısına EkoAvrasya Kadın Komisyonu Başkanı Yeşim Özcan tarafından Kazakistan Ankara Büyükelçisi Janseyit Tüymebayev’e Kazakistan’ın simgelerinden biri olan bürküt kuşu takdim edildi. Organizasyonun gerçekleşmesinde katkı sağlayan Başak Group Yönetim Kurulu Başkanı Vecihi Çınar’a EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren tarafından teşekkür plaketi sunuldu.

e.mail: necdetbuluz@gmail.com

             necdetes@mynet.com

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,13
  • EURO

    34,78% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2419,94% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49