ESDER 10. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi !

Esnaf Ve Sanatkarlar Derneği Ostim Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde 10. Olağan kongresini gerçekleştirdi.

Ankara 14.07.2021 10:38:00 0
 ESDER 10. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi !

Esnaf Ve Sanatkarlar Derneği Ostim Organize Sanayi Bölgesi ev sahipliğinde 10. Olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongreye Türkiye’ nin dört bir yanından gelen şube başkanları, özel sektör temsilcileri, üniversite ve sivil toplum kuruluşlarından pek çok sayıda davetli katıldı. Program başkanlık divanı seçimi ile başlayarak ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus’ un açılış konuşmasıyla devam etti.

 

Çelikus, ESDER’ in 25. yılını yenilikçi faaliyet ve projelerle kutlayacağını belirtti. 2021’in Ahi Evran yılı ilan edilmesi hasebiyle dernek olarak Ahilik Kutlamalarının ön plana çıkarılacağının altını çizdi. Özellikle 2021 yılı boyunca gençlik, girişimcilik ve e-ticaret alanlarında pek çok projeler gerçekleştirildiğinden bahsederek ESDER’ in yürüttüğü faaliyetleri tanıttı. Dernek yönetimini %50 nispetinde değiştirilerek girişimci ve yenilikçi gençleri bünyesine katarak e-esnaf yolunda büyük bir adım atmış olduğunu aktardı.  Çelikus, “İçinde yaşadığımız zor şartlara teslim olmayarak yenilikçi bir anlayışla çağın gereklerini yerine getiren gençlerin dinamizminden yaşlıların tecrübesini bir araya getirerek yenilikçi bir yönetim oluşturduk.” dedi. 

Hak iş genel başkanı Mahmut Aslan, “Esder Esnaf ve Sanatkar için uzun zamandır faydalı çalışmalar yaptığını görmekteyiz. Alınteri ve emek mücadelesinde birlikte yol yürüyoruz. Birlikteliğimiz ve desteğimiz devam edecektir.“ ifadesinde bulundu.

Ostim Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, “Esder’ in güzel  çalışmalarını yıllardır takip ediyoruz, Ostim olarak her daim yanındayız.” dedi.

Milko Genel Sekreteri İlyas Töngüç, Esder’ in faaliyetlerinin yakınen takibinde olduklarını belirterek iyi temennilerde bulundu. 

 

Ostim Teknik Üniversitesi Rektörü Murat Yülek, “Esder’ le ortaklaşa birçok projeler gerçekleştirdik ve geliştirmeye devam edeceğiz. Bunlardan en önemlisi Ahilik kültür ve eğitim merkezinin yürütülmesi noktasında işbirliğimiz devam edecektir”. Sözleriyle açılış konuşmalarını sonlandırdı.

 

Kongreye Cansuyu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Medet Bulut,  Müsiad Ankara Başkan Yardımcısı Fatih Yülek de katılım gösterdi. 

 

Protokol konuşmalarının ardından yönetim ve denetleme kurullarının raporlarının sunumu yapıldı. Program; tahmini bütçenin görüşülmesi, tüzük değişikliğinin görüşülmesi, yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulu asil ve yedeklerin seçimi ile son buldu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    10082,8%1,69
  • DOLAR

    32,43% 0,05
  • EURO

    34,72% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2422,91% -0,48
  • Ç. ALTIN

    3907,21% 0,00