ENGELSİZ GİRİŞİMCİLER,İSTİHDAM ALANLARI AÇACAKLAR.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'ni başarıyla bitiren 50 engelsiz girişimci, Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezinde düzenlenen özel bir törenle sertifikalarını aldılar.

3.09.2013 17:47:30 0
 ENGELSİZ GİRİŞİMCİLER,İSTİHDAM ALANLARI AÇACAKLAR.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü’nün (İSEM) ortaklaşa verdiği  Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ni başarıyla bitiren 50 engelsiz girişimci, Zeytinburnu Kazlıçeşme Kültür Merkezinde düzenlenen özel bir törenle sertifikalarını aldılar.

 Engelli istihdamının önündeki güçlüklerin kaldırılması amacıyla düzenlenen eğitimleri başarıyla tamamlayan engelsiz girişimciler onuruna düzenlenen sertifika törenine, İSEM Müdürü Bekir Köksal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri İstanbul İl Müdür Yardımcısı Halis Kuralay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Yücel, KOSGEB İkitelli Hizmet Merkezi Müdürü Selahattin Kaya ile engelli ve aileleri katıldı.

 Engelli bireylerin ekonomik yaşamda stratejik mevkilere gelerek atıl olan iş gücünü topluma kazandırmak amacıyla; İSEM “İş’te Engel Yok” projesi,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ise “Girişimcilik Engel Tanımaz” projesi ile iş dünyası ve istihdama dönük iki farklı çalışma başlatmıştı.  Her iki kurumun girişimcilik konusunda farklı dönemlerde başlatmış olduğu iki proje yapılan ortaklaşa çalışma ile ilk meyvelerini verdi. İşte Engel Yok ve Girişimci Engel Tanımaz, uygulamalı girişimcilik  eğitimlerine katılan 50 engelli birey, işletme yönetiminden finansa, mesleki becerilerden genel ekonomi ilkelerine değin pek çok ayrı dalda 70 saatlik  eğitim aldı. Ayrıca Eylül Ayında girişimcilik üzerine düzenlenecek sertifika programına da 30 engelsiz girişimci adayı katılacak.  Haziran, Temmuz, Ağustos Eğitimleri başarıyla bitiren engelsiz girişimciler için gerçekleştirilen sertifika töreninde duygusal anlar yaşandı.

 Engellinin Sosyoekonomik Yaşama Katılabilmesi İçin 2 Milyon 568 Bin 768 Seans Eğitim.

Sertifika töreninde konuşma yapan İSEM Müdürü Bekir Köksal, engelli bireylerin artık toplumun stratejik noktalarında görev almaya başladığını kaydederek, girişimcilik konusunda da gayret göstermelerini ve ailelerin de gerekli desteği engelsiz girişimci adaylarına sunmasını istedi. İSEM’in engelli bireylerin sosyoekonomik yaşama bağımsız bir şekilde katılabilmesi için pek çok branşta eğitimler verdiğini bildiren Köksal;  Günümüze kadar İSEM tarafından 2 Milyon 568 Bin 730 seans eğitim verildi, dedi.

 İş Kurmak İçin Öncesinde Devlet,  Engelli Bireye Böyle Destekler Sunmuyordu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri İstanbul İl Müdür Yardımcısı Halis Kuralay da sertifika töreninde bir konuşma yaptı. Konuşmasında,  ülkemizde geçmişe nazaran pek çok engelin kalktığını işaret eden Kuralay,  Günümüzde engellinin sosyal yaşama daha kolay karışabildiğini ifade ederek engelli bireylerin de kendilerine güvenmelerini istedi. İş kurmak için engelli bireylere öncesinde devletin destek vermediğinin altını çizen Kuralay; Günümüzde devletin engelli bireye ve ailesine sosyal yaşamın pek çok kesitinde çok çeşitli destekler sunuyor, dedi.

  KOSGEB, Engelsiz Girişimciye 100 Bin TL Finans Desteği Sağlıyor.

Engelli bireylerin girişimciliklerinin arttırılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü İstanbul İl Müdürlüğü’nün ortak hareket ettiği projeye İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitim Müdürlüğü ve KOSGEB İkitelli Hizmet Merkezi Müdürlüğü de destek veriyor. Sertifika töreninde KOSGEB İkitelli Hizmet Merkezi Müdürü Selahattin Kaya da yapmış olduğu konuşmada,   “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı”nı başarıyla tamamlayan engelli bireylere, kendi işlerini kurabilmeleri için ihtiyaç duydukları mali ve teknik desteğin karşılanması amacıyla 100 Bin TL’lik finans desteği sağladıklarını açıkladı.  İSEM danışmanlığıyla engelsiz girişimci adaylarının KOSGEB’e başvurmaları sonucunda 30 Bin TL’si hibe olmak kaydıyla bu desteği sağladıklarını bildiren Kaya; Ülke ekonomisinin gelişmesi açısından engellilere bu alanda sağlanacak desteğin çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

 

700 Engelli Birey, 19 Meslek Dalında Uygulamalı Eğitim Alacak.

İSEM tarafından hazırlanan “İş’te Engel Yok – Engelli Gençler İstihdam Projesi” de daha öncesinde İstanbul Kalkınma Ajansı’na sunulmuş, Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı, kapsamında kabul edilmişti. Bu projeye göre 15-24 yaş arasında 700 engelli gence uygulamalı meslek eğitimi verilmesi planlandı. Proje kapsamında Engelliler Müdürlüğü’ne bağlı Engelliler Merkezlerinde Bilgisayar Kullanımı, Web Tasarımı, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Yönetici Asistanlığı, E-Ticaret ve Sosyal Medya Pazarlama ve Takibi, Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarım, Çağrı Merkezi Operatörlüğü, Telemarketing, Dış Ticaret, Aşçı Çıraklığı, Kat Görevlisi, Bahçıvanlık, Garsonluk, Perakandecilik v.b. gibi 19 farklı branşta uygulamalı olarak mesleki eğitimler verilecek. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


31.6° / 15.7°
  • BIST 100

    10400,50%-0,77
  • DOLAR

    32,23% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2408,44% -0,66
  • Ç. ALTIN

    3892,16% 0,21