Bursa'da Hat Eserleri Sergisi Açıldı

Albayrak Grubu Hat Eserleri Sergisi Muradiye El Yazmaları Müzesi’nde Sanatseverlerle Buluştu

BURSA 20.03.2024 11:49:00 0
 Bursa

Albayrak Grubu’nun bir gelenek hâline getirdiği Hat Eserleri Sergisi 10. yılını kutluyor. Grup, bu yıl “Besmele-i Şerif” temasında hazırlanan geleneksel hat sergisinin ilk yurt içi durağını Bursa’da gerçekleştirdi. Bursa, Muradiye El Yazmaları Müzesi’nde gerçekleşen açılışta sanatseverlerin beğenisine sunulan 13 eser, yıl boyunca yurt içi ve yurt dışında sergilenmeye devam edecek. Sergi, 19 Mart – 8 Nisan tarihleri arasında Muradiye El Yazmaları Müzesi’nde sanatseverleri bekliyor olacak. 

 

Albayrak Grubu’nun 10 yıldır sürdürdüğü ve her sene farklı bir konunun ele alındığı Hat Eserleri Sergisi’nde bu yılın teması “Besmele-i Şerif” oldu. 19 Mart günü, Muradiye El Yazmaları Müzesi’nde sanatseverlerle buluşan sergiye ilgi yoğundu. Hat sanatına dair güçlü bir koleksiyonu olan müze, Hat Sergisi’yle ziyaretçilerine yeni bir perspektif sunuyor. Serginin, Muradiye El Yazmaları Müzesi’nde gerçekleşen açılışında; AK Parti Bursa Milletvekili Av. Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Albayrak Medya Satış Pazarlama Genel Müdürü Abdullah Hanönü, Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esad Sivri, Tvnet Genel Müdür Yardımcısı Serhat İbrahimoğlu ve Albayrak Medya Satış Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Ziya Kadam katılım gösterdi. 

Serginin açılışında bir konuşma gerçekleştiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Albayrak Grubu'nun 10 yıldır sürdürdüğü, her sene farklı bir konunun ele alındığı Hat Eserleri Sergisi'nin bu yılki teması 'Besmele-i Şerif'. İlk olarak açılışı Tophane-i Amiri Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılmıştı. İkinci olarak da Fatih Sultan Mehmet Han'ın babası, 2. Murat'tan bize miras kalan bu güzel mekanda sanatseverlerle buluşacak. Sergide ulusal ve uluslararası camiada eserleri bilinen 13 usta hattatın çalışmaları sergilenecek." dedi.

"Sanat eserlerinde sergileneceği mekanlar önem taşıyor"

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de böylesine güzel bir sergide bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, Albayrak Grubu'nu tebrik etti.

Muradiye El Yazmaları Müzesi'nin ruhu olan bir mekan olduğuna işaret eden Gözgeç, "Sanat eserlerinde sergileneceği mekanlar önem taşıyor. Muradiye El Yazmaları Müzesi de restore edilerek, Bursa'mıza kazandırılan bir mekan. Yine Pınarbaşı'nda Bursa Mevlevihane'si de Bursa'mıza kazandırılan önemli mekanlardan. Bursa, hem tarih hem turizm kenti hem de ruhu olan bir şehir. Hat sanatı da ayrıca bizim yüzyıllar öncesinden gelen önemli bir değerimiz." değerlendirmelerinde bulundu.

 

Sergi, 8 Nisan'a kadar görülebilecek

Albayrak Medya Satış Pazarlama Genel Müdürü Abdullah Hanönü ise her yıl farklı bir temayla sergiyi düzenlediklerini belirterek, "13 usta hattatımızın onlarca çalışmaları neticesi olan bu eserleri, sanatseverlerle buluşturmak bizler için mutluluk verici ve gurur kaynağı." ifadesini kullandı. 

Hanönü, hattın bir İslam sanatı olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Hat, Allah'ın kelamı Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde yazma arayışlarının sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Kur'an merkezli toplum inşa etmek dinimizin bir hedefidir. Vahiy insanlığa rehber olduğu gibi, hat sanatı da bu rehberlikten büyük bir pay almıştır. İşte bu sebeple bizlere düşen temel vazife, bu kutlu mirası tıpkı bir bayrak gibi taşımak ve bu değerlerin anlaşılması konusunda elimizden geleni yapmaktır."

 

Hat Eserleri Sergisi Hattın Merkezinde 

Muradiye El Yazmaları Müzesi hat sanatı için önemli bir kültürel mekân olarak dikkat çekiyor. Müzede, Kur’an-ı Kerim’in ilk nazil olduğu zamandan günümüze Kur’an’ın yazılışındaki aşamalar, hat sanatı yoluyla kronolojik olarak gözler önüne seriyor. “Besmele-i Şerif” temalı sergi, hat sanatında güçlü bir koleksiyona sahip olan Müze’de sanatseverlerle buluştu. Bursa’nın son Osmanlı Külliyesi olan Müze, hat sanatları için önemli bir merkez konumunda.

Müze’de sergilenen Albayrak Hat Eserleri Sergisi, “Besmele-i Şerif” temasında ve günümüz usta hattatlarının titiz çalışmalarıyla ortaya çıkan eserlerden oluşuyor. 13 hat sanatçısının çalışmalarının yer aldığı Hat Eserleri Sergisi, geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen sanatseverler tarafından ilgiyle incelenmişti. 10. yılını kutlayan Hat Eserleri Sergisi, yıl içinde farklı şehir ve ülkeleri gezecek. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-BURSA


Anahtar Kelimeler: Bursa' Eserleri Sergisi Açıldı
31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00