ABB’DEN BAŞKENTLİ GENÇLERE YÖNELİK YKS TERCİH DESTEĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi tüm Türkiye’ye örnek olan “öğrenci dostu” uygulamalarına aralıksız devam ediyor.

Ankara 31.07.2022 13:35:00 0
 ABB’DEN  BAŞKENTLİ GENÇLERE YÖNELİK YKS TERCİH DESTEĞİ

Gençlik Parkı’nda düzenlenen fuarda gençler, 50’den fazla üniversite ile 500’den fazla akademisyenle bir araya gelme fırsatı buldu. Sınavı kazanan öğrencilerin ve ailelerinin tercih heyecanına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da ortak oldu.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi tüm Türkiye’ye örnek olan “öğrenci dostu” uygulamalarına aralıksız devam ediyor.

    ‘Kariyer, Doğru Tercihle Gelecek’ sloganıyla hayata geçirilen ve ilki gerçekleştirilen “1. Üniversite ve Tercih Günleri”nde ABB, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’na giren gençlerin doğru tercih yapması için ücretsiz danışmanlık hizmeti verdi. Gençlik Parkı Kültür Merkezi Otoparkı’nda düzenlenen fuarda, birçok üniversite tarafından kurulan stantlarda akademisyenler sınavı kazanan öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlayarak tercih konusunda yönlendirmeler yaptı.

50’DEN FAZLA ÜNİVERSİTE 500’DEN FAZLA AKDEMİSYEN BAŞKENTTE

    Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 1. Üniversite ve Tercih Günleri’ne Türkiye’nin dört bir yanından 50’den fazla üniversite, 500’den fazla akademisyen katıldı.

     Üniversite hayatına adım atacak öğrenciler, uzman rehberler ve akademisyenlerle bir araya gelerek hedef ile ideallerine kavuşmak ve doğru tercih yapmak konusunda danışmanlık hizmeti aldı.

MANSUR YAVAŞ GENÇLERİ KARİYER YOLCULUĞUNDA DA YALNIZ BIRAKMADI

     Daha önce sosyal medya hesapları üzerinden gençleri 1. Üniversite ve Tercih Günleri’ne davet eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tercih heyecanı yaşayan aileleri ve öğrencileri yalnız bırakmayarak üniversiteler tarafından kurulan stantları tek tek gezdi.

     ABB’nin ücretsiz hizmetine yoğun ilgi gösteren öğrenciler Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından kurulan stantta verilen danışmanlık hizmeti ile öğrenciler; sıralama ve puanlarına göre uzman rehberlerden bilgi alırken üniversiteler tarafından kurulan stantlarda ise hedefleri hakkında akademisyenlerle fikir alışverişinde bulundu.

     Hafta sonu iki gün süren 1.Üniversite ve Tercih Günleri’ne ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Serkan Yorgancılar, “ABB olarak 1.Üniversite ve Tercih Günleri’nin ilkini başlattık. 50’den fazla üniversite ve 500’e yakın akademisyenimiz var” dedi. Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi de kurduğu stantta hem Başkentte yaşayan hem de Ankara dışından gelen gençleri karşılayarak bilgilendirmeler de yaptı.

1.ÜNİVERSİTE VE TERCİH GÜNLERİ’NE BİRÇOK ŞEHİRDEN DE YOĞUN İLGİ

    ABB’nin sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuru ve basında yer alan haberler sonrası sadece Ankara’dan değil çeşitli illerden de birçok aile çocuklarıyla birlikte 1.Üniversite ve Tercih Günleri’ne katıldı.

    Ankara’nın öğrenci dostu uygulamalarının tüm Türkiye’ye yayıldığını ve bu yüzden çocuklarını gönül rahatlığıyla Başkentte okutmak istediklerini belirten aileler, düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Havva Kocakaya : “Samsun’dan geliyoruz. Oğlumuz için buradayız. Büyükşehir Belediyesi tarafından böyle bir hizmet verildiği için çok memnun olduk. Bizim veli olarak tercihimiz Ankara. Kendisinin İstanbul hayalleri var ama şu anki ülkenin durumundan dolayı İstanbul’da hayat çok zor. Ankara bize daha normal bir kent gibi geliyor.”

-Arzu Koç : “Kızım ve arkadaşı için geldik. Normalde önümüzdeki hafta gelmeyi düşünüyorduk fakat böyle bir organizasyonu duyunca erkenden Sakarya’dan yola çıktık. Bu hizmet çok güzel çok hoşumuza gitti. Büyük ihtimalle Ankara’yı tercih edecek kızım. Tercihimiz İstanbul’du Sakarya’ya yakın olduğu için ama İstanbul’da hayat çok zor yaşam çok zor onun için Ankara’ya yöneldik. Ankara öğrenci dostu bir şehir ve takip ediyoruz o yüzden burayı tercih ettik. Bu organizasyon için çok teşekkür ederim. Bizi büyük bir dertten kurtardı çünkü önümüzdeki hafta gelip üniversite üniversite gezecektik. Şimdi her şey elimizin altında oldu. Tek bir günde işimizi hallettik.”

-Nilüfer Ökmen: “Eskişehir’den geliyorum. Çok merak ettiğim için geldim. Kızım sınava girdi hem bilgilenmek hem de okulları seçmek tercihlerden faydalanmak için.Bu hizmeti Sosyal medyadan duydum. Ben memnun oldum ve çok beğendim. Teşekkür ederiz.”

     Tercih heyecanı yaşayan öğrenciler de karşılaştıkları ilgi ve alaka için ABB’ye şu sözlerle teşekkür etti:

-Merve Köken : “Genellikle üniversiteler böyle hizmetleri veriyor ama Büyükşehir bazlı hiç görmemiştim. Ankara’da gördüm gerçekten beğendiğim bir hizmet oldu. Teşekkür ederim.”

-Emre Mert : “Bursa’dan geldim. Mansur Başkanımız böyle bir şey hazırladığı için gelmek istedim Ankara’ya. Güzel bir organizasyon akşam konserle taçlandırıldı. Mansur Başkanı seviyoruz. Tek hayalim Ankara’ya gelmek.”

-Gülce Duru Koç: “Adapazarı Sakarya’dan geldik. Ankara’yı tanımak ve üniversiteler hakkında bilgi almak için geldik. Aklımda çok fazla soru işareti vardı. Şehir dışından gelmiş biri olarak Gazi ve Ankara Üniversitesini çok merak ediyordum. Burada yakından kontak kurma şansım oldu. Çok güzel ilgilenildi bizimle. ABB’ye çok teşekkür ediyorum böyle büyük bir buluşmayı toplu bir şekilde gerçekleştirdiği için.”

-Uras Kocakaya: “Çok memnun oldum geldiğime. Çok faydalı oldu bizim için ve burada ücretsiz hizmet aldık. Mansur Yavaş’ı da çok seviyoruz. Kendisi gerçekten öğrenci dostu. İstanbul’da okumak istiyorum ama yurtlar çok pahalı. Ekonomi olarak Ankara bize daha uygun.”

    Gündüz YKS tercih desteği alan gençler akşam da Ankara Yaz Şenlikleri ve Konserleri kapsamında düzenlenen Fatma Turgut konseriyle gönüllerince eğlendi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI 


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00