MÜZİK DÜNYASINDA YEPYENİ BİR İKİLİ DOĞUYOR!

Tuğçe Tayfur & Taner Şafak, ‘KALP DAYANMAZ' maxi single çalışmalarıyla, müziğin yeni ikilisi olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyorlar.

Magazin 4.02.2015 22:42:17 0
     MÜZİK DÜNYASINDA YEPYENİ BİR İKİLİ DOĞUYOR!

 

Ferdi Tayfur ve Necla Nazır’ın biricik kızları Tuğçe Tayfur küçük yaşlarda piyano ve keman çalmaya başladı. Müzikal kariyerine ilk ortaokul döneminde, babasına verdiği ilk beste ile (Evde Yoktun) adım attı. Lisede (Şişli Terakki) müziğe ilgisi devam eden Tuğçe Tayfur, ‘Elim Kolum Bağlı’, ‘Bekle Beni, ‘Ah Akşamlar şarkılarını bestelemiş ve babası Ferdi Tayfur’un sesiyle hayranlarının gönlüne taht kurdu.

Üniversite (Yeditepe) eğitimini sanat ve tasarım üzerine alan Tuğçe Tayfur aynı zamanda, şan eğitimini bu dönemde başladı. Joker isimli bir grubun solistliğini de yine bu dönemde üstlendi.

 Ailesinin Amerika’ya yerleşmesiyle orada yaşamaya başlayan Taner Şafak, tıpkı eşi gibi genç yaşlarda müzik çalışmalarına başladı. Çok geçmeden beste yapmaya başlayan Taner Şafak, ‘Bergen College’ da oyunculuk eğitimini de tamamladı.

 Tuğçe Tayfur, Amerika’ ya yaşadığı dönemde, kuzeninin arkadaşı olan Taner Şafakla tanıştı ve Türkiye’ye geldiklerinde yollarını birleştirdiler.

 

Tuğçe Tayfur & Taner Şafak, ‘KALP DAYANMAZ’ maxi single çalışmalarıyla, müziğin yeni ikilisi olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyorlar.

 Pop şarkılar besteleyen ikiliye, arabesk müziğin temellerini atmış, mihenk taşlarında biri olan Ferdi Tayfur destek oluyor.

‘Kalp Dayanmaz’ isimli maxi single da, Ferdi Tayfur ‘‘Huzurum Kalmadı’’ şarkısında kızı Tuğçe Tayfur ile düet yapıyor.

 ‘Kalp Dayanmaz’ın süpervizörlüğünü Ahmet Selçuk İlkan’ın üstlendiği maxi single da, ‘‘Kalp Dayanmaz" "Köle Olup", "Yok Olsam" şarkılarının söz ve besteleri Tuğçe Tayfur & Taner Şafak ikilisine ait. Düzenlemelerini Sezgin Gezgin’in

yaptığı maxi single kayıtları Stüdyo Maestro da yapıldı.

 ‘Kalp Dayanmaz’ maxi single Kral TV ve Kral Fm’in katkılarıyla, Esen Müzik etiketiyle 10 Şubat’ dan itibaren tüm müzik marketlerde yerini alıyor.

  ‘‘Şarkılarımızın siz dinleyenlere bir tercüman, bir arkadaş olması en büyük dileğimiz. Amacımız kısa vadeden ziyade zamanla paralel ilerleyen, onunla beraber büyüyen, hafızalarda yer eden şarkılara imza atmak. Bu emelimizi başaracağımıza inancımız tam. Tabiri caizse "Parça"larımızı söylüyoruz kulaklar işitsin, dilden dile geçsin diye’’                                                                                Tuğçe&Taner

 

    ŞARKILAR

1-       HUZURUM KALMADI

(Düet: Ferdi Tayfur & Tuğçe Tayfur)

Söz-Müzik: Ferdi Tayfur

2-       KALP DAYANMAZ

Söz-Müzik: Tuğçe Tayfur&Taner Şafak

3-       KÖLE OLUP                                                                                                   

Söz-Müzik: Tuğçe Tayfur&Taner Şafak

4-       YOK OLSAM

Söz-Müzik: Tuğçe Tayfur&Taner Şafak

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MAGAZİN SERVİSİ


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04