Isparta Belediyesi ?Mazluma Çatı? oldu

Isparta Belediyesi ?Mazluma Çatı? oldu Suriye?nin İdlib şehrinin güney kırsalında göç eden ailelerin yerleştirildiği kamplarda yaşayan insanlara yardım amacıyla Isparta?da İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde, Isparta Belediyesi ve 20 sivil toplum kurulu

Belediye Haberleri 16.02.2020 09:54:14 0
Isparta Belediyesi ?Mazluma Çatı? oldu

Isparta Belediyesi ‘Mazluma Çatı’ oldu Suriye’nin İdlib şehrinin güney kırsalında göç eden ailelerin yerleştirildiği kamplarda yaşayan insanlara yardım amacıyla Isparta’da İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde, Isparta Belediyesi ve 20 sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa düzenlediği ‘Mazluma Çatı Olalım’ yardım tırları yola çıktı.

 

Isparta Belediyesi de 40 bin adetten oluşan 10 tırlık bimsblok yardımında bulundu. Güller Diyarının Gül Yüzlü Yardımsever insanlarından İdlib’e 1’i un, 10’u bims blok briket olmak üzere 11 tırlık yardım konvoyunun uğurlama törenine Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İHH Isparta Temsilcisi Osman Akçil başta olmak üzere yardım ve destekte bulunan 20 sivil toplum kuruluşunun başkan ve temsilcileri katıldı.

 

Modernevler Mahallesi Pazaryerinde düzenlenen uğurlama töreninde ilk konuşmayı İHH Isparta Temsilcisi Osman Akçil yaptı. Akçil konuşmasında; “Yolumuz iyilik olsun’, ‘İyilik yap iyilik bul’ sloganıyla başlatmış olduğumuz yardım kampanyası çerçevesinde İdlib?deki mazlum kardeşlerimize sıcak bir yuva, güvenli bir çatı olmak için başta Belediyemiz olmak üzere sivil toplum kuruluşlarımızın yardım ve destekleriyle bugün 10 tır bims blok briket ve 1 tır un olmak üzere toplam 11 tır yardım malzemesini İdlibli kardeşlerimize ulaştırılmak üzere Hatay’a gönderiyoruz. Önümüzdeki hafta da 10 tır daha bims blok briket göndereceğiz. Bu bims blok briketlerle İdlibli kardeşlerimiz için 85 briket ev yapılacak ve onlar bu evlere yerleşerek yaşamlarını biraz olsun daha iyi şartlarda sürdürebileceklerdir.

 

Yardım tırlarımızı göndermemizde bizlere destek veren başta Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen olmak üzere Sayın Valimize ve katkı sunan 20 sivil toplum kuruluşumuza çok teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyorum” dedi.Ispartalının her zaman yardımsever olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de, “Isparta her zaman mazlumun yanında olmuş bir şehirdir. Bugün burada mazlumlara yardım etmek için toplandık. Dünya’da, ülkemizde felaketler, afetler yaşanıyor. Bilindiği gibi, geçtiğimiz 24 Ocak’ta Elazığ ve Malatya illerimizde deprem afeti yaşandı. Depremde mağdur olan vatandaşlarımıza hep beraber elimizden ne geliyorsa, her türlü imkanımızla yardımcı olduk. Şimdi ise sınırlarımızın dışına elimizi uzatıyoruz. Ülkemiz uzun zamandır yardım ediyor. Mazlum insanlar varken, bizim gibi asil bir millet, asil ruhlu insanlar sessiz kalamıyor, kalamayız da. Bugün 10 tır briketi gönderiyoruz. Bu briket Ispartalının malı. Isparta’nın topraklarından üretilmiş bir ürün. Isparta Belediyesinin imkanlarıyla o tırlara yüklenmiş bir ürün. En küçüğünden, en büyüğüne Isparta’da hakkı olan herkesin bu işin içerisinde desteği var. Bugün ülkemizde 6 milyonun üzerinde mülteci yaşıyor. Hepsine de çok iyi bir şekilde bakıp, onlarla ilgileniyoruz. Ancak daha fazla da gelmesine de tahammülümüz olmadığını Sayın Cumhurbaşkanımız da açıklıyor.

 

Ne yapmamız lazım. Kendi topraklarında, kendi sınırlarında tutabilmek için onlara altyapı hazırlayabilmemiz lazım. Yardım eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.Türk Milleti ve dolayısıyla Isparta halkı her zaman mazlum ve mağdur milletlerin yanında olmuştur. Bunun güzel bir örneğini daha yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu mazlum halkların yanında durmaya devam edeceğiz. İnşallah bu acılar son bulur ve Suriye istikrarına kavuşur, oradaki acılar sona erer. Ben bu vesileyle başta bu organizasyonda lokomotif vazifesi gören Isparta İHH’ya ve yine şimdiye kadar hiç yalnız bırakmayan tüm değerli Isparta halkımıza güzel katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu ihtiyaçlar devam ettiği müddetçe bu yardımlar da devam edecektir” şeklinde konuştu.Törende son konuşmayı Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu yaptı. Seymenoğlu da konuşmasında; “Dünya’da milyonlarca yardıma muhtaç insan var. Bizler onlara yardım ulaştırdıkça onların hayır dualarını alıyoruz.

 

Bu bizler için mutluluk verici bir durumdur. Zira, hayır yapmak insanı mutlu eder. Huzurlu kılar. Bugün de burada İdlib’e briket ev yapılmak üzere 10 tır bims blok ve 1 tır un gönderiyoruz. Isparta’nın hayırseverleri var. Biz bunların gönderilmesine sadece aracı oluyoruz. Onlardan Allah razı olsun.Isparta İHH’da bu yardım işlerine öncülük ediyor. Ben, başta Isparta İHH olmak üzere Belediye Başkanlığımızı ve bu yardım kampanyasına destek veren tüm sivil toplum kuruluşlarımızı kutluyorum ve onlara teşekkür ediyorum. Güzel bir proje, güzel bir düşünce. Aklımıza hep çadırlar, konteynerler gelir ancak böyle basit bir dokunuşla briketle belki biraz daha o anki ihtiyaçları daha iyi karşılayabilecek, kış şartlarında oradaki insanı mutlu edecek bir dokunuş. Isparta Belediye Başkanımıza, başkanlıkta çalışan tüm emeği geçen arkadaşlarımıza, İHH temsilciliğine ona gönül veren sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu.Konuşmaların ardından dua edildi ve 10’u bims blok briket, 1’i un yüklü olmak üzere toplam 11 tır yardım malzemesi Isparta’dan İdlib’e doğru yola çıktı. Törene katılan Vali Ömer Seymenoğlu ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğrimen ile diğer protokol üyeleri tırları uğurladılar.


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33