ISEWORLD ÖĞRENCİLERİ KANADA?DA YENİ YAŞAMLARINA BAŞLADILAR

Tükiye?den Kanada?ya uzanan yolu öğrenciler için unutulmaz bir tecrübeye dönüştüren ISEWorld, yeni dönemde de pek çok öğrencinin hayatını ileriye taşımaya devam ediyor.

Gündem 17.09.2018 12:07:57 0
ISEWORLD ÖĞRENCİLERİ KANADA?DA YENİ YAŞAMLARINA BAŞLADILAR

Tükiye’den Kanada’ya uzanan yolu öğrenciler için unutulmaz bir tecrübeye dönüştüren ISEWorld, yeni dönemde de pek çok öğrencinin hayatını ileriye taşımaya devam ediyor.

 

2017 raporlarına göre 2012 yılından bu yana yurt dışında lise eğitimi tercih eden öğrenci sayısında 60 oranında ciddi bir artış gözlemleniyor. Dolayısıyla yeni bir gelecek, farklı kültürlerin eğitim sistemlerinin yaratacağı donanımla baştan şekilleniyor. Kanada’da öğrenci olmanın, oradaki kusursuz eğitim sisteminin bir parçası haline gelmenin yaşamlarına olan katkısı yadsınamaz.

 

ISEWorld bu anlamda öğrencilere yol gösterirken, süreçlerin takibi ve gelişimi konusunda öğrenci ve ailelerin yanında olmaya devam ediyor. Yeni dönemde de öğrenciler ISEWorld’in deneyimle güçlenmiş bilgi ve donanımıyla Kanada’daki eğitimlerine doğru yola çıktılar. Türkiye’de ISEWorld uzman ekibiyle uzun araştırmalar sonucunda belirlenen Kanadalı host family (ev sahibi gönüllü aile) ile buluştuktan sonra yeni okullarındaki mentorlar ile kayıt aşamasına ve ders seçimlerine geçen öğrencilerden büyük bir heyecan ve mutluluk duyduklarına dair ilk yorumlar gelmeye başladı.

 

ISEWorld ve Kanada arasındaki eğitim anlaşmaları bu öğrenci değişim programlarının iki ülke arasındaki etkileşimi arttırmasına ve giderek çok daha gelişmiş bir seviyeye ulaşmasına katkı sağlıyor. Toronto Üniversitesi öğretim üyesi ­Jane Knight “Giderek artan bir şekilde bilgi, sosyal adalet ve yenilikçiliğe odaklanan bir dünyada, eğitimin önemi ve etkisi her geçen gün daha da artıyor.” Sözleriyle kültürlerarası değişimin, eğitim yoluyla uluslararası anlamda yapıcı bir etkiye sahip olacağının altını çiziyor.

 

Kanada’ya ISEWorld desteğiyle giden öğrencilerin hemen hepsi geçmiş yıllardaki gibi gider gitmez kendilerini evlerinde gibi hissedip, hayallerindeki serüveni yaşadıklarını belirtiyorlar. Kanada eğitim sisteminin dünyada ilk on içerisinde yer aldığı düşünülünce öğrencilerin kazandıkları hayat boyu onlara eşlik edecek bir deneyim. Bu yeni yaşamlarında, gelecekte hangi üniversitede okumak istediklerinden, idealize ettikleri mesleklere kadar pek çok konuda aynı anda fikir sahibi olmaları ve yabancı dil konusunda çok kısa sürede hızlı bir gelişim göstermeleri onları bir adım öteye taşıyor.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82