IĞDIR MİLLETVEKİLİ DR.HABİB KESER İŞE BAŞLATILMAYAN SAĞLIK PERSONELLERİNİ BAKAN KOCA`YA SORDU

Iğdır Milletvekili Dr.Habib Keser ,İşe Başlatılmayan sağlık personelleri konusunda Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca tarafından Anayasa?nın 98?inci ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlı

19.07.2019 15:09:30 0
IĞDIR MİLLETVEKİLİ DR.HABİB KESER İŞE BAŞLATILMAYAN SAĞLIK PERSONELLERİNİ  BAKAN KOCA`YA SORDU

   Iğdır Milletvekili Dr.Habib Keser ,İşe Başlatılmayan sağlık personelleri konusunda Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca tarafından Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına soru Önergesi verdi.

 

Dr.Habib Keser TBMM Başkanlığına verdiği soru Önergesi şöyle;

 

 
 
                         TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
 
 
          Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Anayasa’nın 98’inci ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.
 
 
 
 
                                                                                                            Dr.Habip EKSİK
                                                                                                            Iğdır Milletvekili
 
 
 
          Özellikle Temmuz 2016 yılında ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) ile beraber Kanun Hükmünde Kararnameler çıkarılarak birçok alanda yeni düzenlemeler yapılmıştır. Kamu mesleğini icra etmek isteyen kişiler mesleğe başlamadan önce güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırmasına tabi tutulmaktadırlar. 
          Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) kapsamında zorunlu hizmet kurasına alınan Tıp Fakültesi mezunu sağlıkçılar  güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırmasının olumsuz sonuçlandığı gerekçesiyle atamaları yapılmamaktadır. Ayrıca Tıpta uzmanlık sınavında başarılı olan çeşitli üniversiteleri kazanan hekimler Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) tarafından kabul görülmemektedirler. 
          Anayasa m.49 çalışma hakkı, Anayasa m.70 kamu hizmetlerine girme hakları elinden alınan hekimler İşyeri Hekimliği sınavında başarılı oldukları halde İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından sertifikaları aktifleştirilmemektedir.
 
 
 
Bu bağlamda; 
1- Güvenlik soruşturmalarına takılan bireyler hangi sebeple işe başlatılmıyor? Güvenlik soruşturmaları aracılığı ile hakları elinden alınan veya hiç verilmeyen sağlık personeli sayısı ne kadardır? Güvenlik Soruşturması Kurumunun Anayasa ile bağdaşabilirliği var mıdır?
2- Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumsuz olarak kabul gören hekimlerin yargı organları tarafından verilmiş ve kesinleşmiş bir mahkumiyet kararı söz konusu mu dur?
3- Bakanlığınız bünyesinde güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçlarını değerlendiren komisyon üyeleri Anayasa ve uluslararası hukuk belgelerinde yer alan “masumiyet karinesi” ve “şahsilik ilkesi” gibi demokratik ilke  ve kurallar esas alınıyor mu?
4- Ekim 2016 yılından bu yana güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçlarının olumsuz olduğu gerekçesiyle ataması yapılmayan hekim sayısı ne kadardır? Ataması yapılmayan hekimlere gerekçeli karar niçin verilmemektedir?
5- İşyeri Hekimliği sınavında başarılı oldukları halde İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından başarılı olan hekimlerin sertifikalarını niçin aktifleştirilmemektedir?
 
 
 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00