9 İl'in katıldığı Hafızlık Yarışması Bölge Finaline Mardin Ev Sahipliği Yaptı

Öğrencileri motive etmek amacıyla Hafızlık Kurslarında okuyan kız/erkek öğrenciler arasında "Hafızlık Yarışması Bölge Finali" Mardin'de gerçekleştirildi.

Mardin 22.08.2023 11:40:00 0
9 İl

  Öğrencileri motive etmek amacıyla Hafızlık Kurslarında okuyan kız/erkek öğrenciler arasında "Hafızlık Yarışması Bölge Finali" Mardin'de gerçekleştirildi.

 

Mardin İl Müftülüğü konferans salonunda yapılan yarışmaya Mardin, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Malatya, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak olmak üzere 9 İlden toplam 7 erkek 8 kız öğrencinin katılımıyla düzenlendi.

 

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftü Vekili Ali Üney açılış konuşmasında; “Değerli hafızlar! Allah (c.c)'ın sizlere bahşetmiş olduğu Kur'an hadimliğini Dünyada verilecek en güzel ve kıymetli mükafat olarak görüp ömür boyunca hayatınızın en müstesna yerinde muhafaza etmenizi diliyorum. Tüm katılımcı ve misafirlere hoş geldiniz diyor, bir birinden kıymetli hafızlarımıza başarılar dilerim” dedi.

 

Akabinde söz alan Başkanlık Müftüsü Orhan Genç'ise ;“Kur'an-ı Kerim Dünyada en çok ezberlenen, okunan ve basılan yegane kutsal kitaptır. Hafızlık severek yapılması gereken bir şeydir. Kur'an hadimi olmak evet zor ama korumak daha da zordur. Sizlerden temennim onu (Kur’an’ı) hayatınız boyunca benliğinizde taşımanız ve yaşatmanızdır. Hepinizi ayrı ayrı kutluyor başarılar diliyorum.”diyerek sözlerini noktaladı.

 

Hafızların kıyasıya yarıştığı yarışmada sınav komisyonunun değerlendirmesi sonucu erkeklerde Gaziantep Hoşgör Fatih Erkek Kur’an Kursundan katılım sağlayan Mustafa Berkay Aslan birinci, Hakkari Ahmed-i Hani Yatılı Erkek Kur’an Kursu Öğrencisi Muhammed Akif Çelepkulu ikinci, ve Malatya Tandoğan Mahallesi Ilıcak Yatılı Erkek Kur’an Kursundan katılan Muhammed Emin Mutlugün üçüncü oldu.

 

Büyük bir heyecanın yaşandığı kızlarda ise Gaziantep Hoşgör Bülbülzade Kız Kur'an Kursu öğrencisi Ayşe Esra Buru bölge birincisi, Diyarbakır Hz. Ali Camii Kız Kur'an Kursu öğrencisi Semanur İlya ikinci, ve Malatya Hz. Haticetül Kübra Yatılı Kız Kur'an Kursu Öğrencisi Sümeyye Sarıgül bölge üçüncü'sü oldu.

 

Erkeklerde birinciliği alan Mustafa Berkay Aslan 16 Eylül Cumartesi günü Balıkesir'de. Kızlarda Ayşe Esra Buru 12 Eylül Salı günü Batman'da gerçekleştirilecek Türkiye finalinde bölgeyi temsil etmeye hak kazandılar.

 

Yarışmada dereceye giren öğrencilere hayırsever İş adamı Hc. İsmail Kaya tarafından birincilere yarım, ikincilere çeyrek, üçüncülere gram altın ve dereceye giremeyen diğer öğrencilere de 1000 TL para ödülü, protokol tarafından takdim edildi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19