9. Arapça şarkı yarışması için Ankara il elemeleri yapıldı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Ankara Gölbaşı Şehit Mustafa Tecimen İmam Hatip Ortaokulu?nun ev sahipliğinde Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi?nde 9. Arapça yarışmaları kapsamında, Arapça şarkı yarışması için Ank

4.04.2018 20:20:41 0
9.  Arapça şarkı yarışması için Ankara il elemeleri yapıldı.


Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Ankara Gölbaşı Şehit Mustafa Tecimen İmam Hatip Ortaokulu’nun ev sahipliğinde Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi’nde 9. Arapça yarışmaları kapsamında, Arapça şarkı yarışması için Ankara il elemeleri yapıldı.

 

Yarışmaya Adalet Bakan Yardımcısı Av. Bilal Uçar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakanlık Müşaviri Ayhan Metin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler davetli olarak katıldı.

 

On altı imam hatip ortaokulunun yarıştığı bölge elemelerinde öğrenciler seçtikleri Arapça şarkıları sahne de kura sırasına göre seslendirdiler. Öğrenciler performanslarını sergiledikten sonra jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu dereceye giren öğrencilere ödül ve belgeleri verildi.

 

 

Yarışmaya katılan okullar arasında, Arapça Öğretmeni  Gülsev Yurttaş’ın danışman öğretmenliğini yaptığı Rana İrem Özcan, Hayrunnisa Bulut, Mine Ekiz ve Habibe Verda Kahraman’ın seslendirdiği Medreseti adlı şarkı ile Şehit Feyza Acısu İmam Hatip Ortaokulu Ankara İlinde Bölge birincisi oldu. Birincilik ödülünü okul adına okul müdürü Hacı Kütük, Adalet Bakan Yardımcısı Av. Bilal Uçar’ın elinden aldı.


Arapça Şarkı yarışmasında ikinciliği Polatlı İmam Hatip Ortaokulu, üçüncülüğü ise Malazgirt İmam Hatip Ortaokulu aldı.

 

Program sonunda tüm katılımcı okullara katılım belgesi verilerek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07