7. ULUSAL GENÇ SOLİSTLER YARIŞMASI

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından 7.Ulusal Genç Solistler Yarışması düzenlenlenecek.

Kültür ve Sanat 25.01.2014 09:58:09 0
7. ULUSAL GENÇ SOLİSTLER YARIŞMASI

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından 7.Ulusal Genç Solistler Yarışması düzenlenlenecek.7.Ulusal Genç solistler yarışması,21-26 şubat 2014 tarihlerinde İzmirde düzenlenecek.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından Organize edilen yarışmaya ilişkin olarak yapılan açıklama şöyle;

``Ülkemizin ve ülkemize ait değerlerin yeterince ve etkin olarak gün yüzüne çıkarılmadığı düşüncesinden hareketle, "ne yapılmalı - ne yapılabilir" sorusuna bir yanıt vermek adına Ulusal Genç Solist Yarışması adıyla geçtiğimiz yıllarda bir yarışma düzenlemiştir. Bu yıl 7` ncisi düzenlenmektedir.

Bu yarışmayı yapmaktaki temel amacımız, ülkemizin zor koşullarda yetiştirdiği değerli genç sanatçıların, ülkemiz ve kentimiz sanatseverlerine tanıtılmasına yardımcı olmak ve onlara birtakım olanaklar sağlayarak özendirmek, daha da ileri düzeye ulaşmaları için katkı sağlamaktır.

Bu yarışmayı kurumsallaştırmak yalnızca Alsancak Rotary Kulübü`nün çabalarına bağlı olmayıp, öncelikle müzik eğitimi veren kurumlar, halkımızın beğeni düzeyini yükseltme görevini üstlenmiş olan sanat kurumları ve elbette ülkemiz ve kentimizin sanatseverlerinin çabaları ile mümkün olacaktır.

Yarışmaya ülkemizdeki müzik eğitim kurumlarında öğrenim görmekte olan veya mezun olmuş gençlerin katılması, ülkemizin aydınlık geleceği adına en büyük dileğimizdir. Bu yarışmayı düzenlerken, İzmir Devlet Opera ve Balesi`ne şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca, bu konuda çok önemli katkılarda bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı`na, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi`ne teşekkürlerimizi sunuyoruz.``Denildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,13
  • EURO

    34,78% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2419,94% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49