6.SADRİ ALIŞIK ANADOLU TİYATRO OYUNCU ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU?

Bu yıl 6.sı düzenlenen 2014-2015 sezonu ?Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri? sahiplerini buldu? Yaşanan üzücü olaylara rağmen çok sayıda sanatseverin katıldığı Ankara Şinasi Sahnesi?nde gerçekleşen töreninin açılışını Yekta Kopan ``Herşeye rağ

Magazin 22.03.2016 12:01:03 0
6.SADRİ ALIŞIK ANADOLU TİYATRO OYUNCU ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU?
 

Bu yıl 6.sı düzenlenen 2014-2015 sezonu “Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri” sahiplerini buldu… Yaşanan üzücü olaylara rağmen çok sayıda sanatseverin katıldığı Ankara Şinasi Sahnesi’nde gerçekleşen töreninin açılışını Yekta Kopan ''Herşeye rağmen inadına Sanat'' sözleriyle yaptı.


 

Kerem Alışık ise Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülünü Sevgi Türkay'a verirken duygusal anlar yaşadı. ''Çolpan İlhan ailemizin kahramanı, emek üretim ilişkimizin kaynağı ve sanatsal tüm çabalarımızın mimarıdır. Ailem ve SAKM ailesi olarak ona bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum'' derken ''Sanatla nefes alabilen bireyler olarak bu acılı ve endişeli günlerimizde hayata sanatla tutunmaya çalışıyoruz. Çünkü sanatın bir yakınma değil, bir başkaldırı, bir moral gücü olduğunu biliyoruz. Bu duygu ve düşünceyi bizimle bu gece paylaşan sanat dostlarına teşekkür ediyor, ödül alan ve aday olan meslektaşlarımı kutluyorum.'' diye konuştu.

 
 

Ayrıca gecede Erdal Beşikçioğlu'nun eşi Elvin Beşikçioğlu Tatbikat Sahnesi’ndeki oynanan“Mezarsız Ölüler” adlı oyunundaki performansıyla

'' Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu '' ödülünü alırken , ''Başta Erdal olmak üzere bu ödülü almam da emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ödülü  Erdal ve tüm Tatbikat Sahnesi adına alıyorum '' diye belirtti. 

 

Gecede Onur Ödülü ise Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen tarafından değerli sanatçı Gülgün Kutlu'ya verildi.

 

Ankara’da sahnelenen ve Anadolu’dan Ankara’ya gelerek perde açan tiyatro topluluklarında emek veren sanatçıları yüreklendirmeyi amaçlayan, Çankaya Belediyesinin desteğiyle gerçekleşen ödüllerin jüri başkanlığını Gülşen Karakadıoğlu (Öğretim Görevlisi, Eleştirmen & Yazar) yaptı… Mehmet Ege (Yönetmen & Oyuncu), Prof. Dr. Deniz Bozer (Öğretim üyesi & Eleştirmen), Doç. Dr. Filiz Elmas (Öğretim üyesi & Eleştirmen), Akif Yeşilkaya (Yönetmen & Öğretim Görevlisi), Mehmet Atay (Yönetmen & Oyuncu) ve Basri Albayrak (Oyuncu) seçici kurulun değerli isimleri arasında yer aldı.

 

6. SADRİ ALIŞIK ANADOLU TİYATRO OYUNCU ÖDÜLLERİ KAZANANLAR

 (2014-2015)

Komedi Müzikal

Yardımcı Erkek
Bülent Yıldırım

Yardımcı Kadın
Şirin Giobbi

En Başarılı Erkek
İrfan Kılınç

En Başarılı Kadın
Ebru Nil Aydın

DRAM

Yardımcı Erkek
Mert Kırlak

Yardımcı Kadın
Maral Üner

En Başarılı Erkek
Erdal Küçükkömürcü

En Başarılı Kadın
Elvin Beşikçioğlu

 
 
-ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL

25.1° / 13°
  • BIST 100

    9627,51%-0,54
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,62% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2480,97% -0,08
  • Ç. ALTIN

    4148,15% 1,52