6 BARO BAŞKANINDAN KONYA BAROSUNA DESTEK MESAJI

Aralarında Mersin?in de olduğu 6 bölge barosu, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı?nın, Konya Barosu?nun faaliyetlerini engellemeye yönelik faaliyetlerini kınadı.

14.07.2015 12:54:06 0
6 BARO BAŞKANINDAN KONYA BAROSUNA DESTEK MESAJI

Aralarında Mersin’in de olduğu 6 bölge barosu, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Konya Barosu’nun faaliyetlerini engellemeye yönelik faaliyetlerini kınadı.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Konya Barosu Başkanı Fevzi Kayacan’ın bildirimlerinden  anlaşıldığı üzere, Konya Adliye Binasının A ve G Bloklarında yer alan Konya Barosu Fotokopi Odaları’nın elektriğinin kesildiğini ve odaların boşaltılmasının istendiğini açıkladı. “Sanıyoruz ki Konya Adliye yetkilileri Avukatlık Kanunu’nun 50.maddesini gözden kaçırmışlardır” diyen Antmen, Avukatlık Kanunu’nun 50. maddesini anımsattı; “Her adalet dairesinde, bölgesinde bulunduğu baro için, her mahkeme salonunda ve icra dairesinde ise avukatlar için ihtiyaca yetecek nitelikte yer ayrılması zorunludur”.

“SAVUNMANIN OLMADIĞI YERDE ORTAÇAĞ ENGİZİSYONU OLUR”

Emredici bir hüküm olan bu kararın herkesi bağladığını belirten Başkan Alpay Antmen, “Hep hatırlatıyoruz avukatlık mesleği ve barolar adaletin olmazsa olmaz üç saç ayağından biridir. Savunmanın olmadığı yargılama faaliyeti ancak Ortaçağ engizisyon yargılamalarında görülmüş ve bu durum hukuk tarihine yüz karası olarak geçmiştir. Bu anlamda savunma mesleği, avukatlar ve barolar yok sayılarak, adliye binalarında ötekileştirilerek yargılama faaliyeti yapılamaz. Baro fotokopi odaları hem avukatlara hizmet vermekte ve hem de CMK hizmetlerinde CMK müdafillerinin dosya fotokopilerini ücretsiz alabilmelerini sağlamaktadır. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Konya Barosu fotokopi odalarının boşaltılmasının istenmesi ve akabinde elektriklerinin kesilmesi hem 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu’na ve hem de hukukun evrensel normlarına uygun değildir. Biz; Mersin, Adana, Gaziantep, Hatay ve Osmaniye Baroları olarak Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Konya Barosu fotokopi odalarının boşaltılmasının istenmesi ve akabinde elektriklerinin kesilmesi yanlışından dönmesini bekliyoruz. Herkes için adalet”.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,49% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2501,13% 0,69
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22