5 BİN MAMAKLI İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Ramazan Ayı boyunca her akşam bir ilçede gerçekleştirdiği iftar organizasyonunun bu kez adresi Mamak oldu.

22.07.2014 12:51:34 0
5 BİN MAMAKLI İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Ramazan Ayı boyunca her akşam bir ilçede gerçekleştirdiği iftar organizasyonunun bu kez adresi Mamak oldu. Yaklaşık beş bin kişinin katılımıyla Mamak Çarşı’da gerçekleşen iftara Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, büyükşehir bürokratları, birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Gökçek ve Akgül,  hep birlikte iftar açtı. Birlik ve beraberliğin en güzel örneğinin bir Ramazan Ayı boyunca Mamak’ta mahalle iftarlarıyla yaşandığını kaydeden Akgül, “Bir ay boyunca mütevazı sofralarda vatandaşlarımızla iftar etmenin mutluluğunu yaşadık. Bu tablo bizim gücümüzün, birliğin ve beraberliğimizin tablosu. Bizlere bu mutluluğu yaşatan, mütevazı bir sofrada iftar etmemizi sağlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz” dedi. İsrail’in Ramazan Ayı’nda tüm dünyanın önünde Gazze’de katliam yaptığını kaydeden Akgül, “Gazze`de sivil halka karşı günlerdir ağır şekilde saldırılar düzenlemektedir. Bu saldırılarda çoğunluğu çocuk yüzlerce müslüman kardeşimiz yaşamını yitirdi. Ramazan ayının güzelliğini yaşadığımız bugünlerde İslam alemini yasa boğan İsrail`i lanetle kınıyorum. İsrail`in insanlık dışı vahşeti biran önce durdurmasını ümit ediyorum. Tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı`nı huzur içinde geçirmesini temenni ediyorum” dedi.

 Daha fazla hizmet

İftar sonrası konuşan Başkan Gökçek, Yerel seçimlerde Mamaklı vatandaşların kendilerine göstermiş olduğu yoğun ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Gökçek , “Seçimlerde bize güvendiniz. Hem Mamak’ı hem de Büyükşehir’i bizlere emanet ettiğiniz için sizlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak Mamak’ta gerçekleştirdikleri yatırımları vatandaşlarla paylaşan Gökçek, “Mamak’ta geçtiğimiz yıl yalnızca 437 bin ton asfalt döktük.5 km yol çalışması, 42 bin metrekare tretuvar, 32 km bordür ve bir dekoratif saat yapımı gerçekleştirdik.Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 5150 konutun ihalesini gerçekleştirdik.2 bine yakın konut teslim ettik.Siteler esnafı için iş merkezi yapıyoruz.Bu yılın sonuna kadar bitecek.Sizler seçimlerde görevinizi yaptınız, bundan sonra bizim gayretimiz” dedi.Gökçek konuşmasında Gazze saldırılarını da kınadıklarını belirterek, yapılan suçların cezasız kalmayacağını kaydetti.

 

‘’HABERİN OLDUĞU HER YERDE’’

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

   HABER:ABDULLAH ORTAÇ

 


35.9° / 21.3°
  • BIST 100

    10400,50%-0,77
  • DOLAR

    32,23% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2408,44% -0,66
  • Ç. ALTIN

    3892,16% 0,21