52 YIL SONRA GELEN BULUŞMA

Ankara Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesi'nden 1962 – 63 – 64 yıllarında mezun olan öğrenciler, 8 yıldır bir araya geliyorlar. Kendilerine YMKL 626364” adını veriyorlar. 11 Kasım 1959 yılında açılan Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesi birçok ünlü ismi mezun e

Türk Dünyasından Haberler 12.11.2014 10:31:03 0
52 YIL SONRA GELEN BULUŞMA

Ankara Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesi’nden 1962 – 63 – 64 yıllarında mezun olan öğrenciler, 8 yıldır bir araya geliyorlar. Kendilerine “YMKL 626364” adını veriyorlar. 11 Kasım 1959 yılında açılan Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesi birçok ünlü ismi mezun etti. Mezunlardan Ali Akın, Doğan Öcalan, Enver Camadan ve Özkan Tamer’den kurulu organizasyon komitesi; 1962 – 63 – 64 yıllarında bu okuldan mezun olmuş ve bugün hayatta olan 100 kişilik ekibi bir araya getirmeyi ve yıllar sonra buluşturmayı başardı. Her yıl mayıs ayında İstanbul’da bir araya gelen grup; okulun kuruluş tarihçesinde, Ankara’da bir gün öncesinde buluşuyorlar. Türkiye’nin ünlü iş adamları, profesörleri, futbolcuları, askerleri, bürokratlarından oluşan grup bu yıl ki; buluşmayı Termal Turizm Merkezi Haymana’da Midas Oteli’nde gerçekleştirdiler.

37 kişiden oluşan mezunlar; Haymana Kaplıcalarını tercih ettiklerini belirterek, Havası Sert, Suyu Sıcak, İnsanı Mert Haymana’yı bu arkadaş grubunu oluşturmayı sağlayan insanlardan biri olan Haymanalı Ali AKIN’ın isteği üzerine, daha önce iki kez olduğu gibi, bu kez de Haymana’yı seçtiklerini belirttiler. Bu yılda burayı görmeyen arkadaşlarımız için Haymana’da eğlenceli, neşeli 2 gün geçirdik. Grup üyeleri “İyi ki, Haymana’yı tercih etmişiz. Şifalı suyu o kadar iyi geldi ki, yaşlılık dünyamıza, gençlik aşısı gibi geldi.” dediler. Nuri Bektaş Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Mustafa Kemal Lisesi mezunları İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver YURTDAŞ, Okul Müdürü Levent KOÇ ve Eğitim Dostları Vakfı Başkanı Özgün ÖKMEN tarafından karşılandılar, ikramdan sonra okulu gezdiler. Grup, program gereği; ilk olarak mezun oldukları liseyi ziyaret ediyorlar. Yenimahalle başta olmak üzere, Ankara’nın ilçelerini ziyaret eden mezunlar, Anıtkabir ziyaretlerini de hiç aksatmıyorlar.

Profesörler, mühendisler ve iş adamlarından oluşan grup; sağlıklarının elverdiği ölçüde bu buluşmaları gerçekleştireceklerini dile getirerek, “Suyunuzun kıymetini bilin. Onu ulusal ve uluslar arası boyutlarda tanıtımı için seferber olun.”dediler. Grubun oteldeki buluşma yemeğine; Haymana Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet ÖZTAŞ, Haymana Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halil İbrahim UÇAK ile Haymana Eski İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir GÜLER’de katıldılar. Buluşma yemeğine Ankara Kulübü Başkanı Dr. Metin ÖZASLAN, Seğmenler Ekibi, TRT Ankara Radyosu Sanatçılarından Orhan AYAZ, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan solist Dilek SAPMAZTÜRK ve Yenimahalle Belediyesi sanatçılarından Mustafa SARGIN’da katıldılar. Geceye katılan misafirlere Haymana Gözlemesi, Haymana Yoğurdu ve Güveci ikram edildi. Kahvaltıda organik Haymana tereyağı, balı ve yumurtası sunuldu. Türkiye’nin ünlü iş adamlarından Ayhan BOZKURT, Aytaç GÜLDAMLA, Sait KÜÇÜKKOŞUM, Hızal AKÜREN Haymana’yı beğendiklerini dile getirdiler. Midas Oteli Genel Müdürü Alper UZAN ve personeline iyi hizmetlerinden dolayı teşekkür eden grup bol bol fotoğraf çektirdiler.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88