40 Mardinli Öğrenci Amasya`da...

Mardin`in Ömerli ilçesinden ,Amasya`ya giden 40 öğrenci, Amasya Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenlerinin evlerinde misafir edilecek

Polisiye Haberler 28.09.2013 20:35:56 0
40 Mardinli Öğrenci Amasya`da...

Mardin`den Amasya`ya  gelen 40 öğrenci, öğretmenlerin evinde misafir edilecek. Mardin`in Ömerli ilçesinden gelen ve Amasya Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenlerinin evlerinde misafir edilecek 40 öğrenci, Amasya`nın tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Öğrenciler, gezi sonrası bir restoranda öğle yemeğinde Mardin doğumlu Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ile bir araya geldi. Vali Çomaktekin, yaptığı konuşmada, "Ben de Mardin`de doğdum ve büyüdüm ama Mardin`de çok az yaşıyorum artık. Sürekli Türkiye`ninnin değişik illerinde çalışıp ülkeye hizmet etmeye çalışıyoruz. Sizler de aynı şekilde olacaksınız. Yani benim memleketim sadece Mardin değil. Benim memleketim Türkiye. Türkiye`nin her tarafı" dedi.

Mardin’in Ömerli ilçe Kaymakamlığının projesi kapsamında Amasya gezisi içinAmasya`ya giden  öğrenciler hemşerileri Vali İ. Halil Çomaktekin ile buluştu.

Misafirlerini öğle yemeğinde ağırlayan Vali Çomaktekin’e Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya,  İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü A. Hamdi Yanık, gezi kapsamında  ilimize gelen Ömerli İlçe Özel İdare Müdürü Nurettin Çetin, Milli Eğitim Şube Müdürü Adnan Çiftçi, misafirlere rehberlik eden Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Muharrem Bostancı ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İlk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş yaptığı konuşmada Mardinli öğrencileri ilimizde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, misafirlere Amasya’nın tüm tarihi ve kültürel mekanlarını gezdireceklerini ifade etti. Daha sonra konuşan Ömerli Milli Eğitim Şube Müdürü Adnan Çiftçi de misafirperverliklerinden ötürü Vali Çomaktekin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

 Hepimizin Hedefi Bu Ülkenin Her Köşesine Hizmet Etmektir

Öğrencilerle yemekte tek tek tanışan ve sohbet eden Vali İ. Halil Çomaktekin öğrencilerin Amasya izlenimlerini sordu ve öğrenciler Amasya’yı çok beğendiklerini ve Mardin’in tarihi yapısı ile benzerlik gösterdiğini belirttiler. Son konuşmayı yapan Vali Çomaktekin ise konuşmasında şunları kaydetti: “Mardinli kardeşlerimizi Amasya’da görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu projenin en önemli tarafı Mardin ile Amasya arasında bir gönül ve kardeşlik köprüsü oluşmasına vesile olmasıdır. Bizler Türkiye’nin değişik bölgelerini gezdikçe şunu görüyoruz. Biz bir milletiz, kaderimizi, tarihimizi beraber oluşturduk. Aynı hedefe doğru yürüyoruz. Hedeflerimiz aynı, kültürümüz aynı, davamız aynı, değerlerimiz aynı.

 

Bu Ülkede Kardeşçe, Birlik ve Beraberlik İçinde Yaşamak İstiyoruz

 Hepimizin derdi güzel bir ülkede kardeşçe dostça, birlik ve beraberlik içinde yaşayarak, binmiş olduğumuz aynı gemide sağlıklı bir seyahat halinde ilerlemektir. Hepimizin davası iyi eğitim, iyi kültür alıp ülkemize hizmet etmektir. Ben inanıyorum ki sizlerde iyi eğitim alıp ülkemizin değişik köşelerinde hizmet etme şansı yakalayacaksınız. Ben Mardin’de doğup büyüdüm ama, Mardin’de çok az yaşıyorum artık. Sürekli ülkenin değişik köşelerinde hizmet etmeye çalışıyoruz. Sizlerde aynı şekilde olacaksınız. Benim memleketim sadece Mardin değil, Türkiye’nin her tarafı benim memleketim. Buda yetmiyor bizler dünya barışına, insanlığa hizmet etmeye çalışıyoruz. Hedefimiz budur.

Amasya ve Mardin Yapı Olarak Birbirine Benziyor

 Amasya çok güzel bir şehir, birazdan Amasya’yı gezdiğinizde Mardin’e ne kadar benzediğini göreceksiniz. Türkiye’nin her tarafı aynı, kültürümüz aynı misafirperverliğimiz aynı. Bakın sizleri hiç tanımayan insanlar, sizlere büyük bir misafirperverlik örneği gösteriyorlar. İnşallah bundan sonra aynı şekilde Amasya’dan öğrencilerimizi Mardin’e göndermemiz lazım. Sizlerin buraya gelmenizi sağlayan Ömerli Kaymakamına sizlere eşlik eden müdürlerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor. Sizleri bu güzel havada Amasya’yı gezmeniz için bu güzel şehirle baş başa bırakıyorum.” Yemeğin sonunda Vali Çomaktekin misafirlerine çeşitli hediyeler verdi ve programı takip eden basın mensuplarının bu gezi üzerine sordukları soruları cevaplandırdı. Mardinli öğrenciler daha sonra ilimizin tarihi ve kültürel güzelliklerini gezdi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78