4 yaşındaki Osman kuşak bağladı

Güç, kuvvet ve dayanıklılık gerektiren savaş sanatı Sayokan, Mamak?ta meyvelerini toplamaya devam ediyor. Mamak Belediyesi bünyesinde sekiz aydır faaliyet gösteren Sayokan?ın üçüncü kemer kuşanma ve sertifika töreni Başak Gençlik ve Spor Merkezi?nde gerçe

23.02.2015 08:00:27 0
4 yaşındaki Osman kuşak bağladı

Güç, kuvvet ve dayanıklılık gerektiren savaş sanatı Sayokan, Mamak’ta meyvelerini toplamaya devam ediyor. Mamak Belediyesi bünyesinde sekiz aydır faaliyet gösteren Sayokan’ın üçüncü kemer kuşanma ve sertifika töreni Başak Gençlik ve Spor Merkezi’nde gerçekleşti. Geçtiğimiz ay Mamak Belediyesi Sayokan Topluluğu’na ait 60 sporcunun katılımıyla kemer sınavı gerçekleşen topluluktan üçüncü kemer kuşanma sınavında 60 öğrenci daha sertifikasını alarak kuşağını bağladı. Topluluğun en küçük Sayokan öğrencisi Osman Çekiç’in de (4) sertifikasını aldığı programda Sayokan topluluğu velilere yönelik bir de gösteri yaptı. Sayokan’ın Mamak’ta gençlerin tercihi haline geldiğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Mamak'ta son yıllarda sporda büyük bir atılım içine girdik. Farklı branşlarda sportif çalışmalarımızla ilçemizde spora verdiğimiz desteği herkese gösterdik. Sayokan, Mamak’ta büyük ilgi görmeye başladı. Temennimiz bize ait bu değerin çocuklarımızca iyice kabul görüp sağlıklı nesiller oluşturulması. Hocamız Murat Çekiç’e ve sporcularımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Sayokana ilgi büyük

Törene Mamak Belediyesi Sayokan kursu eğitimcisi (Aybar) Murat Çekiç, Tuyun Ali İhsan Öztürk, Tuyun Ufuk Özen ve dünyanın en yaşlı Sayokan Aybarı Allahverdi Pezük katıldı. Türk savaş sanatı Sayokan'da yaş ve cinsiyet ayrımı olmadığını dile getiren Aybar Murat Çekiç, “Sayokan ata sporumuzdur. Gelenek ve göreneklerimizi yaşatırken kişinin kendini savunma sanatını da geliştiriyoruz. Kendi değerlerimizden kendi kültürümüzden ortaya çıkan ata sporumuz Sayokan'ın daha da yaygınlaşması için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

 

artuklu haber ajansı-ankara


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% -0,10
  • EURO

    34,77% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2424,29% -0,01
  • Ç. ALTIN

    3924,06% 0,00