39 KİŞİNİN KATILİ REİNA SALDIRGANI İSTANBULDA YAKALANDI

Reina saldırganı 17 gün sonra İstanbul`da yakalandı.. Ortaköy`de 39 kişiyi şehit eden Reina katliamcısı nihayet yakalandı.

Gündem 16.01.2017 23:37:20 0
39 KİŞİNİN KATILİ REİNA SALDIRGANI İSTANBULDA YAKALANDI

Reina saldırganı 17 gün sonra İstanbul'da yakalandı.. Ortaköy'de 39 kişiyi şehit eden Reina katliamcısı nihayet yakalandı. 

 

Yılbaşı gecesi Reina'ya saldıran terörist Abdulkadir Masharipov İstanbul Esenyurt'ta düzenlenen bir operasyonda oğlu ile birlikte yakalandı.

Operasyon kapsamında oğlu ile birlikte yakalanan terörist yakayı Esenyurt'ta ele verdi. Saldırganın hücre evinde kaldığı hiç dışarı çıkmadığı iddia edilmişti. Kimin sakladığı, nerede saklandığı araştırılıyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü günlerdir saldırganı arıyordu. Kararlılık ile bu akşam yakalandı. Operasyon ile ilgili baskınlar ise devam ediyor.

Sürekli yer değiştirmiş!

Saldırı ile ilgili operasyonlarda gözaltına alınan kişilerden alınan bilgilere göre bulundu. Emniyette devam eden sorgular ile operasyona geçildi. İstanbul'da Kayaşehir, Sefaköy ve Zeytinburnu'nda baskınlar yapıldı. En son yapılan Esenyurt baskınında yakalandı. 

Silah gönderenler tutuklandı!

Emniyette sorgusu devam eden 33 kişi var. Zeytinburnu'nda katliamcıyı elinde saklayanlar da gözaltında. 14 boyunca saklayan ve araç ile kaçırmaya çalışan kişiler gözaltında. Geçtiğimiz günlerde 2 kişi tutuklanmıştı. Konya'dan İstanbul'a otobüs aracılığıyla silah gönderen kişiler 2 gün önce tutuklanmıştı. Gözaltıların artması bekleniyor. 

Bu kadar uzun sürede yakalanmaması bir istihbarat ile çalıştığını akıllara getiriyor. Özel olarak yetiştirildiği değerlendiriyor. Şuana kadar gördüğümüz DEAŞ eylemlerinden daha farklı olması dikkat çeken bir diğer ayrıntı. 

İstanbul Haseki Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde güvenlik önlemi!
Esenyurt'ta yakalanan saldırganın sağlık kontrolleri yapılıyor. 
Esenyurt'ta DAEŞ hücre evinde katliamcı ile birlikte 3 kişi daha gözaltına alındı. Evde arama yapılıyor.  Güvenlik güçleri tarafından Esenyurt'ta operasyonlar halen devam ediyor. 
 

 


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00