35 YAŞINDAKİ ESKİ HÜKÜMLÜ İŞ BULAMADIĞI İÇİN 8 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNİ SÜRDÜRÜYOR

İş bulamadığı için 8 gündür açlık grevi yapan 35 yaşındaki eski Hükümlü açlık Grevine 15 Temmuz demokrasi şehitleri parkında eylemini sürdürmeye devam ediyor.

Gündem 17.07.2020 15:55:58 0
35 YAŞINDAKİ ESKİ HÜKÜMLÜ İŞ BULAMADIĞI İÇİN  8 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNİ SÜRDÜRÜYOR

İş bulamadığı için 8 gündür açlık grevi yapan 35 yaşındaki eski Hükümlü açlık Grevine  15 Temmuz demokrasi şehitleri parkında eylemini sürdürmeye devam ediyor.

 

Evli ve 2 çocuk Babası 35 yaşındaki Mehmet Demir Eşi ile birlikte sürdürdüğü açlık Grevine Mardin 15 Temmuz demokrasi şehitleri parkında devam ediyor.Mardin Valiliğinin bir aylık "eylem ve etkinlik yasağı" gerekçe gösterilerek pankart asması yasaklanan eylem sessiz olarak sürdürülüyor. 

 

Bir yılı aşkın bir süredir tüm Resmi kurumlara dilekçe vermesine rağmen bugüna kadar iş bulamayan ve 5 aydır ev kirasını ödeyemeyen ,8 gündür açlık grevinde olmasına rağmen herhangi bir yetkili kurumun görüşmediği Mehmet Demir eyleminin herhangi bir siyası amacının olmadığını belirtirken,tek amacının işe girmek ve ailesinin geçimini sağlamak olduğunu ifade etti.
 
 
Adli bir vakadan 6 yıl 9 ay  cezaevinde  yatan ve tahliye edilmesinin ardından , iş aramaya başlayan Mehmet Demir ,İşBulamayınca evinde başladığı açlık grevi eylemini bugün Karayolları Parkı (15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı) 'na taşıdı. Mehmet Demir yasa gereği  Kamu kurumlarıyla 50 ve daha üstü personel çalıştıran yerlerin yasada var olan eski hükümlü çalıştırma zorunluluğunu yerine getirmelerini  istediğini belirterek,1 yıldır iş talebime uygun cevap alamadığını belirterek,son çare olarak açlık grevina başladığını söyledi.
 
 
Mehmet  Demir Artuklu Haber Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Ortaç'a yaptığı açıklamada;
 
 ''35 yaşinda Mardin dogumlu Mehmet Demir 17 yıldır resturantta şeflik yaparak geçimini sağlıyordum gençlik hatasi yaparak 6 yıl 9 ay cezaevinde kaldim bu sureçte eski hükümlü çaliştirma zorunluluğu olmasina ragmen kurumlarimiz vekillerimiz maalesef konuyu neticeye kavuşturmadilar .  Artuklu belediyesi ve Mardin  Büyükşehir Belediyelerine müracaat etmeme rağmen bugüne kadar  herhangi bir gelişmeye katki sunmadilar bölge millet vekillerine sesimizi duyuralım diye ulaşmaya çalıştım fakat geri dönüş olmadı en son Ak parti   Mardin  il başkani Faruk kılıç  bey'e  arz etmeme rağmen işçi bulma kurumumuyum ? diyerek görüşmeyi noktaladı. biz kimseden yardim degil sadece bakanlar kurulu tarafından uygulanmaya konan 2004 tarihli   kararin uygulanmasini istiyoruz bu vesileyle açlik grevine girdim şuan itibariyle 15 temmuz şehitler parkinda grevime devam etmekteyim''Dedi.
 
 
 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/ARTUKLU
 

 

 


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,13
  • EURO

    34,78% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2419,94% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49