31 YIL SONRA SERBEST GÜREŞ MİLLİ TAKIMI AVRUPA GÜREŞ ŞAMPİYONU OLDU

Ankara Esenboğa Havalimanı’nda mehter takımı eşliğinde aileleri, sporcu arkadaşları ve sevenleri tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

20.02.2024 19:58:00 0
31 YIL SONRA SERBEST GÜREŞ MİLLİ TAKIMI AVRUPA GÜREŞ ŞAMPİYONU OLDU

Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen “2024 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ASKİ Sporlu Milli Güreşçi Taha Akgül şampiyon, Soner Demirtaş ikinci, Osman Göçen üçüncü ve İbrahim Çiftçi de üçüncü olarak Türkiye’ye şampiyonluğu kazandırdı.

 

Bu şampiyonada; 31 yıl aradan sonra Serbest Güreş Milli Takımı, takım halinde Avrupa Şampiyonu olurken Taha Akgül şampiyonluğu, takım ise Türkiye’ye birinciliğini getirdi. Avrupa Güreş Şampiyonası’nda adını altın harflerle tarihe yazdıran ASKİ Spor Kulübü Sporcuları; Ankara Esenboğa Havalimanı’nda mehter takımı eşliğinde aileleri, sporcu arkadaşları ve sevenleri tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

 

     Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara’yı sporun ve sporcunun da Başkenti yapmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

 

    Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen “2024 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ASKİ Sporlu Milli Güreşçi Taha Akgül şampiyon, Soner Demirtaş ikinci, Osman Göçen üçüncü ve İbrahim Çiftçi de üçüncü olarak Türkiye’ye şampiyonluğu kazandırdı.

 

TAHA AKGÜL ŞAMPİYONLUĞU, TAKIM İSE TÜRKİYE’YE BİRİNCİLİĞİ GETİRDİ

     Türkiye’ye şampiyonluğu armağan eden milli sporcular; 31 yıl aradan sonra Serbest Güreş Milli Takımı, takım halinde Avrupa Şampiyonu olurken Taha Akgül şampiyonluğu, takım ise Türkiye’ye birinciliğini getirdi.

 

     Avrupa Güreş Şampiyonasında adını altın harflerle tarihe yazdıran ASKİ Spor Kulübü Sporcuları; Ankara Esenboğa Havalimanı’nda mehter takımı eşliğinde aileleri, sporcu arkadaşları ve sevenleri tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

ALTIN, GÜMÜŞ VE BRONZ MADALYALARLA SPORCULAR YURDA DÖNDÜ

     Güreş Şampiyonasında; Taha Akgül 125 kilogramda altın, Soner Demirtaş 74 kilogramda gümüş, Osman Göçen 86 kilogramda bronz ve İbrahim Çiftçi 97 kilogramda bronz madalya kazanarak yurda döndü.

 

AKGÜL: “AVRUPA’NIN GÜREŞTEKİ EN BÜYÜK ÜLKELERİNİN ÖNÜNE GEÇTİK”  

    Türkiye’ye böyle bir şampiyonluk kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Milli Güreşçi Taha Akgül, “Ülkemize yine altın madalyayla dönmek nasip oldu. Dile kolay 11’nci kez Avrupa şampiyonu olduk. Bu sefer çok farklıydı çünkü bu madalyayla beraber, takımımız aynı zamanda takım halinde şampiyon oldu. 31 sene olmuş Serbest Takım Avrupa Şampiyonu olmayalı. Cumhuriyet tarihinde 3 defa serbest takım olarak şampiyonluk var. Üçüncüsünü de biz olduk serbest takım olarak. Uzun yıllardır takım halinde bu başarıyı gösteremiyorduk. Rusya’nın, Azerbaycan’ın, Gürcistan’ın Avrupa’nın güreşteki en büyük ülkelerinin önüne geçtik. Kulüp bize çok değer kattı. Mansur Başkan’ımızın bizlere verdiği destek çok önemli. Her kazandığımız madalyadan sonra bu organizasyonu yapmaları bile bizi gururlandırdı, tüylerim diken diken oldu. Biz bunun için mücadele ediyoruz. Belediyemize de bu organizasyon için teşekkür ediyorum. Her zaman bizlerin yanındalar şampiyonluk öncesi ve sonrası Mansur Başkan’ımız aradı tebrik etti. Emeklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÇAKMAR: “BAŞKANIMIZIN BU DESTEĞİ BİZİ KAMÇILIYOR VE GÜÇ VERİYOR”

     ASKİ Spor Kulübü Genel Koordinatörü Abdullah Çakmar, “Binlerce kere şükürler olsun ki 31 yıl aradan sonra takım şampiyonluğu nasip oldu. Taha’nın Avrupa Şampiyonluğunu kazanması başarıya imza atması bu çok önemliydi. Ayrıca Soner Demirtaş, Osman Göçen, İbrahim Çiftçi ASKİ Spor bünyesinde sporcularımızın madalyalar alması ve takımıza katkı sağlaması çok önemliydi. Bu anlamda Onursal Başkanımız Mansur Yavaş’a çok teşekkür ediyorum, bize çok büyük destekleri var. Dün özellikle Mansur Başkanımız bizi aradı tebrik etti. Bu anlamda başkanımızın bu desteği bizi kamçılıyor ve güç veriyor. Türkiye’ye güzel bir şekilde döndük. Romanya’da 2 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya aldık. 10 sıklette 8 madalya maçı aldık. 2024 hayallerimiz ve hedeflerimiz var. Diğer sporcularımızla yeni madalyalar alıp milletimizin yüzünü güldürmek istiyoruz” derken, Milli Güreşçi Soner Demirtaş da duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Bireysel olarak takımımızda birçok madalya almış sporcular var. Takım şampiyonluğumuz yoktu eksikleri tamamladık. Burada en büyük rol ASKİ Spor Kulübü’nün. Takımın yüzde seksenini ASKİ Spor Kulübü oluşturuyor. Bizleri destekleyen insanların arkamızda olması bize güç veriyor. Değerli olduğumuzu hissediyoruz. Yanımızda olduğu için Mansur Başkan’a da teşekkür ediyorum. Daima bu ilklerin içinde olmaya devam edeceğiz.”

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19