2.ULUSLARARASI BOZOK FİLM FESTİVALİ TÜRK SİNEMASINI YOZGAT'TA AĞIRLADI..

Festival kapsamında Ünlü Yönetmen Derviş Zaim, Safir dizisinin oyuncuları İpek Tuzcuoğlu ile İlhan Şen, Türk Sineması Yeşilçam'ın duayenleri Ediz Hun, Hülya Koçyiğit ve Perihan Savaş Yozgat Bozok Üniversite öğrencileriyle buluştu

1.11.2023 18:53:00 0
2.ULUSLARARASI BOZOK FİLM FESTİVALİ TÜRK SİNEMASINI YOZGAT

 2.Uluslararası Bozok Film Festivali; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Yozgat Valiliği himayesinde Yozgat Bozok Üniversitesi, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve Sinema Okuryazarları Derneği paydaşlığında Yozgat'ta gerçekleşti.
Festival Başkanlığını Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan yaparken Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Evren Yaşar ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Emin Kilci ise festivalin Onursal üyesi olarak yer aldı.
Festivalin fikir hakki ve yürütücüsü Sinema Okuryazarları Derneği, festival Yönetmeni Öğretim Görevlisi Batuhan Kalaycı bu yılda festivali muhteşem bir şekilde yönetti. Festival kapsamında Ünlü Yönetmen Derviş Zaim, Safir dizisinin oyuncuları İpek Tuzcuoğlu ile İlhan Şen, Türk Sineması Yeşilçam'ın duayenleri Ediz Hun, Hülya Koçyiğit ve Perihan Savaş Yozgat Bozok  Üniversite öğrencileriyle buluştular.  

Festival'in açılış ve kapanış gecesi  Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi.  Açılış gecesindeki törende Ediz Hun ve Perihan Savaş'a, kapanış Ödül gecesindeki törende ise Hülya Koçyiğit ve Meral Çetinkaya’ya Onur Ödülleri takdim edildi.  
Kapanış gecesinde Azerbaycan'lı Ünlü Piyanist Elnare Novruzova ve Film-San Vakfı Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu birlikte şarkılar söylerek misafirleri mest ettiler.   Meral Çetinkaya ile Kıvanç Terzioğlu ve Batuhan Kalaycı ile  İpek Tuzcuoğlu'nun muhteşem dansları geceye ayrı bir renk kattı.
Ediz Hun ''Yaşamda rastlantılar büyük önem taşıyor. Hayatın bir çizgisi var her doğan için. 83 yaşındayım gördüğünüz gibi hala dimdik ayaktayım'', ''Ben ailede tek çocuktum'', ''Ses Mecmuasının yarışmasında derece alarak Sinema'ya adım attım'', ''Tüm Yozgat'a gönül verenlerin ulvi görevler için tayin olanların yolu açık olsun'', ''Cumhuriyet'imiz çok önemli, Büyük Atamız çok önemli, Aziz Ata'mızı burada bu olağanüstü Cumhuriyeti kurduğu için tazimle minnetle anıyoruz. Ey yükselen yeni nesil İstikbal sizsiniz, Cumhuriyeti biz ihya ettik  onu idame ettirecek sizlersiniz bu gerçektir bakın 83 yaşında bir adam olarak söylüyorum. Şuan zamanın ötesinde her yerde saygıyla anılan birisi. Gurur duyuyorum'' dedi.  
Perihan Savaş ''Sahnede duygulandığını Yozgat'ta olmaktan ve böyle festivallerin çoğalması gerektiğini ve bizim elimizden ne gelirse elimizi taşın altına koyacağımızı belirtmek istiyorum'', ''Cumhuriyetimizin 100.yılında Kadın olarak sahnedeysem ve Atatürk bana bunu bağışladıysa ona sonsuz minnetlerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum'' dedi.
Hülya Koçyiğit ''Sinema sadece eğlence değil, aynı zamanda kültürümüzü yaşatan önemli bir eğitim aracıdır. Bu nedenle burada bir sinema bölümü olmasını çok değerli buluyorum. Türk sinemasını ve sinemacıları tanımak, onlarla buluşmak bizim için büyük bir fırsat”, “Cumhuriyetimizi bize armağan eden Ulu Önder Atatürk ve onun dava arkadaşlarına minnettarım. Onlara olan sevgi ve saygımı ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Meral Çetinkaya ''Cumhuriyet'imizin 100.yılında Yozgat'ta ödül almaktan dolayı acayip mutlu oldum'', ''Yurt'ta Sulh Cihanda Sulh'', Bir ağaç gibi tek tek hür ve bir orman gibi kardeşçesine  yaşamak istiyoruz değil mi?''  dedi.
İlhan Şen ''İlk kez üniversitede bir söyleşiye katılıyorum. Aşırı heyecanlıyım'', ''Senaryolarda benim için 3 şey çok önemli Kadın, Çocuk ve Hayvanlar bunları aşağılayan rollerde oynamam''.  Ayrıca oyunculuğun gerekliliği gibi eleştirilmemesinden bahsetti ve gerçek eleştiri yapılmadığını söyledi.
İpek Tuzcuoğlu ''Ben ilk annem sayesinde tiyatro ve sinemayı tanıdım. Annem benim için büyük bir şanstır beni sanatla o tanıştırdı. 80 yaşına da gelsem hala annemi anlatacağım'',  ''Oyuncu Hayal siyasetçi güven satar'', ''Hayata hala her anlamda aşkla bakan romantik bir kadınım'' dedi.
2.Uluslararası Bozok Film Festivalinde Kazananlar;
Mehmed Said Fenni En İyi Özgün Senaryo; “MORTİS”
Nida Tüfekçi En İyi Özgün Müzik; “FORGOTTEN SONG”
En İyi Erkek Oyuncu; “İSHAK” karakteriyle “RUTUBET” filminden “MÜCAHİT KOÇAK”
En İyi Kadın Oyuncu; “Saadet” karakteriyle “Herkesin Yapabileceği Bir şey” filminden “SELİN HASAR”
En İyi Belgesel; “THREE ARMİES” Yönetmen Kadir Can Arabacı
En İyi Uluslararası Kısa Film; “LETS TALK” Yönetmen  Elad Mukades
En İyi Ulusal Kısa Film; “BAHÇELER PUT KESİLDİ” Yönetmen Ali Cabbar
Jüri Özel Ödülü; “RUTUBET” Yönetmen Turan Hasta, “EMMA” Yönetmen Merve Kuş Mataracı. Jüri özel ödülü bu sene iki filme layık görüldü. Jüri tarafından   Mansiyon ödülü “HERKESİN YAPABİLECEĞİ BİRŞEY” e verildi. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-YOZGAT 
 


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19