2 Aşiret Arasındaki Kan Davası Sona Erdi

Mardin`in Kızıltepe Aktulga köyünde aralarında husumet bulunan Dündar Ailesi ile Artopal Ailesi arasında ki Kan davası Verilen Barış yemeği`nde sulhla sonuçlandırıldı.

Polisiye Haberler 14.09.2013 13:47:50 0
2 Aşiret Arasındaki Kan Davası Sona Erdi

Mardin`in  Kızıltepe Aktulga köyünde  aralarında husumet bulunan Dündar Ailesi ile Artopal Ailesi arasında ki Kan davası Verilen Barış yemeği`nde  sulhla sonuçlandırıldı.Son Günlerde Kanaat Önderlerinin girişimleri ile aralarında Kan davası bulunan aşiretler arasında arabuluculuk çalaışmaları başarı ile sonuçlandırılma çalışmalarına hız kazandırıldı.

Mardin`in Kızıltepe Aktulga köyünde düzenlenen barış yemeği programıyla, aralarında husumet bulunan Dündar Ailesi ile Artopal Ailesi arasında ki husumet sulhla sonuçlandı.

Yapılan barış yemeğine Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin Ak Parti Milletvekili Abdurrahim Akdağ , Mardin il Emniyet Müdürü Derviş Kara, Mardin İl Jandarma Komutanı Vural Erol,Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ile İl Müftüsü Durmuş Ali Coşkun katıldı.
Vali Dr. Ahmet Cengiz: “Bu Hayırlı hizmete vesile olanlara teşekkür ediyorum. İnşallah bu acının üzerine bu gün bir sünger çekiliyor. Biz insanların olaylardan ders çıkarması gerekiyor. Bu gün özel bir barış yemeğindeyiz. Hiç kimsenin üzülmemesi, hiç kimsenin canının yanmaması hususunda özel bir çabamız, özel bir niyetimiz , özel bir gayretimiz var.Bu birliğin beraberliğin muhabbetin inançla yoğrulmuş muhabbetin, kardeşliğin ilelebet muhafazası devam ettirmemiz için bize düşen görevler var.En önemli görev bu muhabbeti gençlerimize çocuklarımıza yaymaktır.”dedi,Vali Dr Ahmet Cengiz ayrıca; sevgi ve saygıyı öncelikle ailelerimizde hakim kılmamız gerektiğini, bölgemiz de,ilimiz de, ilçemiz de barışı tesis etmek istiyorsak birlik ve beraberliği tesis etmek istiyorsak önce kendi nefsimizle barışık olmamız gerektiğini ifade etti.
İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafında yapılan duanın ardından aile büyükleri el sıkışarak yemeğe geçildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04