26.AHİLİK HAFTASI KUTLANIYOR

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, 26. Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda; küçük sermayelerini emekleriyle ve alın terleriyle birleştiren ve de vatanseverlik duygularıyla pekiştiren Ankara Esnaf ve Sanatkârlarının Ahilik Haftası'nı kutladı.

Sağlık 22.09.2013 08:59:19 0
26.AHİLİK HAFTASI KUTLANIYOR

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, 26. Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda; küçük sermayelerini emekleriyle ve alın terleriyle birleştiren ve de vatanseverlik duygularıyla pekiştiren Ankara Esnaf ve Sanatkârlarının Ahilik Haftası’nı kutladı.

 Vali Yüksel mesajında “Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara da aktarılması gerektiğini” belirterek “ Tarih bir millet için şuurdur ve o şuur toplum tarafından iyi algılanabiliyor ve yararlı dersler çıkarılıyorsa tarih ancak bu durumda toplumlar için bir anlam ifade eder.” dedi.

                    
Vali Yüksel mesajında devamla “Sanatkâr ile ahlakın birleştiği muhteşem bir kurum olan ahiliğin elini, sofrasını ve kapısını açık tutan kâmil insanı ve de gözüne, diline ve beline sahip çıkan edepli insan kültürünü ifade ettiğini” belirterek “Ahilik; harama bakmama, ahde vefa etme, yalan söylememe ve cömert olma gibi yüksek ahlak ilkelerini nesillere gururla aktarabileceğimiz bir kültür hazinemizdir.” dedi.

                     
Batı’da, son yüzyıllarda ortaya çıkan sivil toplum, sosyal güvenlik, sosyal diyalog, iş etiği, kalite kontrolü, esnaf örgütlenmesi, sendikacılık, mesleki eğitim gibi birçok kavramın, Ahilik Teşkilatı sayesinde ilk olarak Anadolu’da hayat bulduğuna işaret eden Vali Yüksel, Ahiliğin esnaf ve sanatkârlarımızla ortak şuur haline getirdiği yüksek ticaret ahlakı ve ilkelerinin, günümüz esnaf ve sanatkârları için de ilham kaynağı olmaya devam ettiğini söyledi.

                     
Ankara Valisi Alâaddin Yüksel mesajının sonunda “Ankara’mızın güzel insanları Esnaf ve Sanatkârlarımıza bereketli ve helal kazançlar diliyor, 26. Ahilik Haftası’nı kutluyorum.” dedi.

 

 

ABDULLAH ORTAÇ-ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00