Güldal Akşit 25 bin kadına sağlık eğitimi verdik

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit: Kadınlar utanıp sorunlarını saklıyor hastalık önlenemez boyuta ulaşıyor dedi.

Gündem 10.10.2013 15:20:49 0
Güldal Akşit 25 bin kadına sağlık eğitimi verdik

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit:“Kadınlar utanıp sorunlarını saklıyor hastalık önlenemez boyuta ulaşıyor “dedi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit:

“Kadınlar utanıp sorunlarını saklıyor hastalık önlenemez boyuta ulaşıyor “

“81 ilde 25.467 kadına sağlık eğitimi verdik”

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları, Ankara Kadın Sağlığı Derneği ve ÇİDER(Çocuk İstiyorum Derneği)  ile birlikte 2012 yılında Türkiye genelinde kadınlara yönelik olarak başlattığı ’81 İlde A’dan Z’ye Kadın Sağlığı’ eğitimleri tamamlandı. Toplam 25.467 kadının katıldığı programda uzman doktorlar her türlü hastalık konusunda bilinmeyenleri ve alınacak önlemleri anlattılar.

Eski Turizm ve Devlet Bakanı, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, 81 ilde yapılan eğitim programlarında ortaya çıkan en net tablonun, kadınların büyük çoğunluğunun utandıkları için rahatsızlıklarını en yakınları ile bile paylaşmadıkları olduğunu söyledi. Bunun sonucunda çok basit önlemlerle çözülebilecek hastalıkların büyük boyutlara ulaştığını kaydeden Akşit, eğitim programının tüm yurtta kadınların bilinçlendirilmesini amaçladığını bildirdi.

Kadınlarımızın sorunlarına çözüm öretiyoruz.

Ankara Kadın Sağlığı Derneği ve ÇİDER(Çocuk İstiyorum Derneği)  ile birlikte başlattıkları eğitim programının çok yerinde ve doğru bir adım olduğunu gördüklerini kaydeden Güldal Akşit şunları söyledi:

“ Eğitim programımız tamamen bilgilendirmeye yönelik yürütüldü. Teşkilatlarımız aracılığı ile özellikle doktora gitme imkanı az olan ya da olmayan kadınlarımıza ulaşıldı ve bu kişilerin eğitimden daha fazla faydalanmaları sağlandı. Sonuçta 81 ilde 25.467 kadın eğitim programlarımıza katıldı ve uzman doktorlarımızı dinlediler. Eğitimlerde, kadınların utandıkları ve doktora gitmeyi geciktirdikleri için, sağlık sorunlarının ileri boyutlara taşındığı gerçeği ortaya çıktı. Bu yönüyle büyük önem taşıyan eğitimlerimizde, en sık karşılaşılan hastalıklardan olan  meme kanseri, rahim ağzı kanseri gibi rahatsızlıklara  yönelik önemli bilgileri anlattık. Toplantıya katılan kadın katılımcılara aynı zamanda birebir doktorlara soru sorma imkanı sağlandı. İlk başlarda kimse sorununu söylemeye cesaret edemezken, toplantı ilerledikçe birbirlerinden cesaret bulan kadınlar rahatlıkla sorunlarını söyler hale geldiler. Eğitim programımızı 81 ilde gerçekleştirerek sonlandırdık. Ancak iller ve ilçelerden öyle yoğun talep geliyor ki, önümüzdeki dönemlerde yeniden eğitim programlarına başlayabiliriz”

Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, Altındağ Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlene bir törenle; 81 ilde gerçekleştirilen eğitim programını birlikte yürüttükleri Ankara Kadın Sağlığı Derneği Başkanı ve gerçekleştirilen programlarda kadınlara sağlık eğitimi veren doktora katkılarından dolayı birer plaket verdi.

 

ABDULLAH ORTAÇ-ANKARA


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10173,40%1,17
  • DOLAR

    32,27% 0,07
  • EURO

    34,90% -0,11
  • GRAM ALTIN

    2448,04% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00