23 YILLIK BAŞARININ ÖYKÜSÜ

MAREV Ankara Şube Başkanı İbrahim Aysoy,Tam 23 yıl Önce Kuruluşuna İmza attığı Marev Ankara`nın 23 Yıllık Başkanlığını Büyük bir özveri ve Başarı ile Sürdürüyor.

17.06.2014 18:42:52 0
23 YILLIK BAŞARININ ÖYKÜSÜ

MAREV Ankara Şube Başkanı İbrahim Aysoy,Tam 23 yıl Önce Kuruluşuna İmza attığı Marev Ankara`nın 23 Yıllık Başkanlığını Büyük bir özveri ve Başarı ile Sürdürüyor.
1992 Yılında Ankara Akay Yokuşundaki Bir Binada Ankara`da Yaşayan Mardinlilerle bir araya Gelen Eski Politikacı ve Eski Ulaştırma Bakanlarından İbrahim Aysoy,MAREV Ankara`nın Kurulduğunu açıkladığında, Kurucu Üyeler tarafından. İlk Başkanlığı da Gene İbrahim Aysoy Getiriliyordu.2000’in üzerindeki Mardinli Gencin Eğitimine Katkıda bulunan MAREV Ankara, düzenlediği Sosyal etkinlikler ve Sağladığı Maddi imka
nlarla,Mardin`in Tanıtımına ve Restorasyon çalışmalarına verdiği destek, Mardin Artuklu Üniversitesi`ne kuruluş çalışmalarında ve Sonrasında sağladığı destekler ile, Mardin için çok önemli ve Hayati Projelere imza attı.
23 Yıldan bu yana MAREV Ankara`nın Başkanlığını Büyük bir başarı ile Yürüten İbrahim Aysoy 1931 Yılında Mardin`de Doğdu.
Lise Mezunu olan İbrahim Aysoy,1961-1965 Tarihleri arasında Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yaptı.

13.ve 15.Dönem Mardin Milletvekilliği Yapan İbrahim Aysoy,39.Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti`nde 11 Nisan 1977 ve 21 Haziran 1977 Tarihleri arasında Ulaştırma Bakanlığı görevinde bulundu.
Ankara`da Yaşayan Mardinli vatandaşların Acı ve Tatlı Günlerinde Yanında olan MAREV Ankara Başkanı İbrahim Aysoy`un başarı ile sürdürmekte olduğu görevini daha uzun yıllar daha başarı ile sürdürmesi Bekleniyor.
Marev Ankara Şube Başkanı İbrahim Aysoy ‘’En Büyük Hayalim.’’diye nitelendirdiği,Ankara’’MARDİN KÜLTÜR EVİ’’ Projesini hayat geçirmek için büyük Uğraşlar verdi,Uzun süre arsa arayışını sürdüren Başkan Aysoy,Çankaya Belediyesi tarafından sağlanan ve Çankaya Belediye Meclisinin kararı ile Vakfa bedelsiz olarak Tahsis ettirme başarısını yakaladığı, Çankaya Birlik Mahallesindeki Arsa üzerinde Hayali olan Mardin Kültür Evi için kolları sıvayarak, kaynak Temin etmek ve destek için Başkent’te Ticari yaşamını sürdüren varlıklı İş adamlarını da ikna ederek, Destek sözü almasından sonra, 23 Kasım Tarihinde Ankara`da Düzenlenen ``Mardin Evi` `Temel atma törenine ev sahipliği Yaparak ,En büyük hayalini gerçekleştirmek üzere ,Hayalini gerçeğe dönüştürmenin ilk adımlarını da atmış oldu.
Temel atma töreninden 17 ay gibi kısa sürede, Binayı tamamlayarak, Hizmete açılmasını, Ekibi ile birlikte başaran, Başkan İbrahim Aysoy,11 Mayıs 2014 Tarihinde, Muhteşem bir törenle Hizmete açarak, Haklı bir gurur ve Mutluluk yaşadı.
Marev Ankara Şubesi Başkanı İbrahim Aysoy,"Mardin Kültür Evi birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirecek, birbirimize kenetleyecek ve dayanışmayı sağlayacak bir hizmettir" dediği
Mühendisliğini kardeşi Fuat Aysoy, dış cepheleri Mardin taşları ve Zinciriye Medresesi`ni andıran kapılan İnşaat Mühendisi Yavuz Ölçen yaptığı ve. Taziye evi ile birçok sosyal tesisi içinde barındıran Mardin Kültür Evi ‘ni yaklaşık dört milyon TL`ye mal ederek,17 ayda hizmete açtı.
Törende bir konuşma yapan MAREV Ankara Şube Başkanı İbrahim Aysoy duygulu bir şekilde konuşmasını yaparken ağlamamak için kendini zor tuttu. Aysoy, "Bugün çok mühim bir gündür. Yıllardır arzu ettiğimiz ve yapmak istediğimiz Mardin Kültür Evi ,Nihayet Mardinli hemşerilerimizin hizmetine sunmak, bizim için haklı bir gurur kaynağı olmuştur’ ’Diyerek duygularını dile getiriyordu.
Mardin Kültür Evi birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirecek, birbirimize kenetleyecek ve dayanışmayı sağlayacak bir hizmettir. 17 ay gibi kısa süre bir süre içerisinde hizmete açılan kültür evine yardım eden, hizmet eden hemşerilerimizin isimleri yazılacak ve binanın girişine asılarak ömür boyu herkese örnek olacak şekilde kalacaktır.
Vakfımıza mevcut olan sadece üyeler değil herkesin bu vâkıfa kaydını yaptırmalarını istiyorum.
Bu vakfa yapacakları bir yardım, okumak isteyen yardıma muhtaç olan bütün hemşerilerimize yapılmış olacaktır. Vakıf başkanlığım süresince, İstanbul`daki MAREV binası gibi bizimde bir tesisimizin olması tek arzum ve isteğimdi. Bu arada mühendislik ve mimarlık konusunda başta Prof. Dr. Metin Sözen ve Aysoy Ailesi; inşaatı sırasında büyük katkılar yapan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu arada her zaman haberlerimizi Hakimiyet Gazetesi sahibi Halil Arslan ve Mardinli muhabir ve Basın Mensubu arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Sağlığım nedeniyle artık beni Vakıf başkanlığından bağışlamanızı rica ediyorum" diyerek salonda bulunan herkesi duygulandırmıştı
Marev Ankara Şube Başkanı İbrahim Aysoy İle Artuklu Haber Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Yayın Koordinatörü Abdullah Ortaç,Başkan İbrahim Aysoy ile Hoşderede bulunan bürosuna giderek Bir Röportaj gerçekleştirdi.,23 Yıllık Başarı öyküsünü,duygularını,Yaşadıklarını,Beklentilerini sordu,Başkan Aysoy da içtenlikle bu soruları yanıtladı.
Başkan Aysoy, Yaşadığı Mutlulukları ve Üzüntüleri , Hiç kimselerin bilmediği bazı gerçekleri Yayın Yönetmenimiz Abdullah Ortaç`a anlattı.

23 yıllık,görevi süresince Başkan Aysoy`u en çok mutlu eden olay hangisi?Hangi yaşadığı olay,Başkan Aysoy`u üzdü?Başkentte yaşayan Mardinlilerden beklentileri nelerdir? Hepsi ve daha fazlası Röportajımızda ...Tıklayın ve izleyin....

‘’HABERİN OLDUĞU HER YERDE’’
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA
ABDULLAH ORTAÇ-ÖZEL HABER


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,30% 0,20
  • EURO

    34,76% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2408,93% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00