21. İZMİR KİTAP FUARI?NIN ARDINDAN

16-21 Nisan 2016 tarihleri arasında süren 21.İzmir Kitap Fuarı?nı ziyaret eden 395 bini aşkın ziyaretçi uzun kuyruklar oluşturup, albenili kitaplar arasında dolaşarak, dokunarak, inceleyerek, kokusuna doydu

Kültür ve Sanat 2.05.2016 19:55:58 0
21. İZMİR KİTAP FUARI?NIN ARDINDAN

 

16-21 Nisan 2016 tarihleri arasında süren 21.İzmir Kitap Fuarı’nı ziyaret eden 395 bini aşkın ziyaretçi  uzun kuyruklar oluşturup, albenili kitaplar arasında dolaşarak, dokunarak, inceleyerek,  kokusuna doydu.

    Fuarın en renkli yeri kuşkusuz 2023 Yayıncılık-Kahramanlar standı idi. Zamanımın çoğunu geçirdiğim,  kitaplarımı imzaladığım 2023 Yayıncılığın yanısıra; TTK, TDK, Özgür Eğitim Yayınevi, Kripto yayınevi standlarına da birkaç kez uğradım. Araştırmalarım için gerekli kaynaklarla birlikte, çocuklar ve tanıdıklara hediye etmek üzere torbalar dolusu kitap aldım.

 

2023 Yayıcılık Kategori Menüsü:

Adam Olmuş Çocuklar

Çizgi Romanlar

Çanakkale Destanları

Kurtuluş Destanları

Kadın Kahramanlarımız

Üç Büyükler

Belgesel Çizgi Romanlar

Boyama Kitapları

Oyunlar

İlk Adım Serisi

Güneşler Doğuyor Serisi

Yıldızlara Ulaşmak Serisi

İyilik Ağacı Hikayeleri

Göktürkçe Öğreniyorum

     Adam Olmuş Çocuklar kitaplarında, kahramanlarımız ana özellikleriyle kendini anlatırken;  değerlerimizi aşılamaya çalışmış. Kahramanlarımız kendini anlatırken, çocukların önlerine bir hedef koyup; büyüyünce ne olacakları konusunda birçok seçenek koyarak, özgüven aşılamış.

     Kadın Kahramanlarımızı anlatan seride ise; Türk kadınının toplumda bir elmanın yarısı gibi her zaman aktif olduğu vurgulanmış.  

     Çanakkale Destanı serisi her yaşa hitap ederek, en umutsuz anlarda bile vatan sevgisinin baskın geldiği ve sinelerin medeniyetin en güçlülerini bile dize getirdiği anlatılarak, yıllarca törpülenen özgüven şahlandırılmış.  

    İyilik Ağacı Serisi; sinsice unutturulan değerlerimize yeniden can vermiş. Saygı, sevgi, çalışma, erdem, paylaşımın önemi hayvan masal kahramanlarının kişiliğinde can bulmuş…

    Güneşler Doğuyor serisinde, yeni neslin bizim eserimiz olması için Türk Büyükleri anlatılmış.

    Yıldızlara Ulaşmak serisinde, gelecceği tasarlamak için Türk Kültürünün yıldızları tanıtılmış.

    Kurtuluş Savaşı’ndan Kıbrıs’a kadar iz bırakan kahramanlar da unutulmamış…

    ABD-AB kültürü bombardımanı altında yetişen çocuklarımıza millî benliklerini, öz değerlerini kazandırmak için bu kitapları alıp, hediye etmeli, paylaşımla okumalarını sağlamalıyız. Son çıkan “Ben Aziz Sancar” kitabını hediye ederek, Mardin’in Savur ilçesinden NOBEL’e uzanan öyküsü ile özgüven aşılamalıyız…

     Atatürk’ün; “Türk çocuğu atalarını tanıdıkça, kendinde büyük işler yapma gücünü bulacaktır.” Deyişine uygun olarak, yavrularımızı küçük yaştan itibaren millî değerlerle donatmalıyız.

    Serinin mimarı Antropolog Suat Turgut ve yardımcısı Suat Yılmaz’a başarılar…
Detaylı bilgi ve sipariş için:
http://www.kahramanlar.org/

 

HABER:AYTEN BAŞABAŞ DİRİER


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04