21 GÜNLÜK TEMEL EĞİTİMİN KALKMASI İÇİN CHANGE ORG`DA İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Gündemden düşmeyen bedelli askerliğin TBMM Bütçe ve Plan Komisyonunda 21 günlük temel eğitim yapılması yönündeki kararına tepki gösteren vatandaşlar sosyal medya üzerinden kampanyalar başlattı Farklı sebeplerden ötürü bugüne kadar askere gidemeyen gençle

Gündem 25.07.2018 09:00:35 0
21 GÜNLÜK TEMEL EĞİTİMİN KALKMASI İÇİN CHANGE ORG`DA İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Gündemden düşmeyen bedelli askerliğin TBMM Bütçe ve Plan Komisyonunda 21 günlük temel eğitim yapılması yönündeki kararına tepki gösteren vatandaşlar sosyal medya üzerinden kampanyalar başlattı Farklı sebeplerden ötürü bugüne kadar askere gidemeyen gençler  21 Günlük Temel Eğitim kaldırılmasını   istiyorlar.Bu kez Dünyaca Ünlü  Change Org'da Kampanya başlatıldı! 

 

 

Onur Kızılkaya isimli bir vatandaş tarafından Change Org sitesinde başlatılan imza kampanyası metninde şu ifadelere yer verildi:

 

''2018 bedelli askerlik düzenlemesindeki 21 günlük zorunlu eğitim maddesinin, bu yasadan faydalanacak bireylere, bu bireylerin ailelerine ve iş yerlerine yaratacağı negatif etkileri, 28/21 gün şartı konuşulduğu günden itibaren kamuoyunca yüksek sesle tartışılmaya başlanmıştır. Belirtilen madde bedelli bekleyen bazı vatandaşların sorununu kısmen çözse de bazı vatandaşların sorununu kısmen dahi olsa çözmemektedir. Engelli ve yaşlı aile bireylerine bakmakla yükümlü olan gençler, çalışmak ve ailelerine bakmak zorundadırlar. Bunun dışında kendi iş yerine sahip vatandaşların da iş yerlerini kapatması söz konusu olmuştur. 1 gün dahi iş yerinden ve ailesinden ayrı kalamayacak bu vatandaşların 21 gün sorumluluklarını terk etmelerinin mantıklı bir çözümünü, ilgili maddeyi kabul eden yetkililer, bu yasadan faydalanmayı düşünen vatandaşlara sunmalıdır. Bunun dışında ücretsiz izin kullandıracak şirketlerde de işgücü açığı meydana gelecektir. Aynı şirkette çalışan vatandaşların, aynı anda bedelli askerlikten faydalanması şirketler için de büyük bir problem doğuracaktır.

24 Haziran seçimleri öncesinde Milli Savunma Bakanı Sn. Nurettin Canikli "Önümüzde aşağı yukarı 4 veya 5 seçenek var. Hepsinde ortak, hiçbir askerlik hizmetinde bulunmayacaklar, gitmeyecekler." açıklamasını yapmıştır. Seçimden 2 gün önce yapılan bu açıklama, AK Parti destekçisi olsun olmasın bedelli bekleyen her vatandaşın oyunu mutlak etkilemiştir. Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda "Bedelli sözümüzü yerine getirdik" denilmiştir ancak verilen söz tam olarak insanların ihtiyaçlarını gidermemektedir. Bu konunun bedelli bekleyen vatandaşların yanında onların ailelerini, dolayısıyla milyonlarca vatandaşı ilgilendirdiği ve ayrı bir sıkıntıya sürüklediği aşikardır. 



21 gün temel eğitim ve sonrasında düşünülen "devamlı bedelli askerlik" fikri bundan sonra çıkarılacak bedelli yasaları için mantık çerçevesindedir ancak bu bedelli yasasında verilen sözlere aykırıdır. 

21 gün zorunlu eğitim için iki seçenek milyonların problemine çare olacaktır:

1) Yurt dışında yaşayıp 2.000 Euro ödeme yapıp uzaktan eğitim alan vatandaşlar gibi Türkiye'de yaşayan vatandaşlarında uzaktan eğitim alması..

2) 21 gün uzaktan eğitimin yetersiz görülmesi halinde sürenin yeniden tartışılması..

Yetkililerden 21 gün zorunlu eğitim maddesinin  tüm vatandaşlarımızı dikkate alarak yeniden gözden geçirilmesini arz ederiz.''denildi.

 

Kampanyaya Ulşamak İçin:

 

 https://www.change.org/p/2018-bedelli-askerlikte-21-gC3BCn-zorunlu-eC49Fitimin-kaldC4B1rC4B1lmasC4B1

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10322,45%0,52
  • DOLAR

    32,21% -0,09
  • EURO

    34,73% -0,19
  • GRAM ALTIN

    2450,52% 0,76
  • Ç. ALTIN

    3942,86% 1,69