2. Ahlâk Şûrası Konya`da toplanıyor

Türkiye Yazarlar Birliği'nin Konya Büyükşehir Belediyesi ile müştereken düzenlediği Türkiye 2. Ahlâk Şûrası 22-24 Kasımda yapılacak. TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, şûranın Mevlana Celaleddin Rumi'nin hatırasına atfedildiğini söyledi

Gündem 21.11.2013 18:08:35 0
2. Ahlâk Şûrası Konya`da toplanıyor

 

Türkiye Yazarlar Birliği’nin Konya Büyükşehir Belediyesi ile müştereken düzenlediği Türkiye 2. Ahlâk Şûrası 22-24 Kasımda yapılacak. TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, şûranın Mevlana Celaleddin Rumi’nin hatırasına atfedildiğini söyledi

 

Türkiye Yazarlar Birliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu sene ikincisini düzenleyeceği Ahlâk Şurası’nda siyaset ve ahlâk konusunu masaya yatıracak. TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, 22, 23 ve 24 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek şûraya Konya olarak ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.  Büyük ahlâkçı düşünür Mevlana Celaleddin Rumi’nin hatırasına atfedilen şûrada siyaset ahlâkının ele alınacağını kaydeden Köseoğlu, beş ayrı oturumda 27 ilim ve fikir adamının şûrada düşüncelerini beyan etme imkânı bulacaklarını söyledi.

DAVUTOĞLU’NUN DA KATILMASI BEKLENİYOR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın desteği ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin düzenlemesi ile hazırlıklarda son noktaya ulaşılan Ahlak Şûrası’nda şu konu başlıkları değerlendirmeye tutulacak: Siyaset Ahlâkının Felsefi Temelleri, Uluslararası Siyasetinin Ahlâkî Sorgulanması, Müslüman Ülkelerde Siyaset ve Ahlâk İlişkisi, Ekonomi Politikaları ve Ahlâk. 22 Kasım Cuma günü Merkez Bera Otel’de  saat 10’da başlayacak şûranın açılışını akademisyen ve siyaset felsefecisi kimliği ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yapmasının beklendiğini belirten Köseoğlu, bütün ilgilileri şûraya beklediklerini söyledi.

AHLAKTAN SİYASETE, SİYASETTEN AHLAKA

Açılış konuşmalarını ise Prof. Dr. Yasin Aktay’ın oturum başkanlığında iki değerli akademisyen yapacak. Kendisi de eski bir siyasetçi olan, eski bakanlarımızdan Prof. Dr. Mehmet S. Aydın ahlâktan siyasete, siyasetten ahlâka varışın imkânlarını sorgularken, Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç yüzyıllar öncesinden Hz. Mevlana’nın sesini bugüne taşıyarak günümüz labirentlerinde bize öncülük etmesini sağlayacak. Aynı gün içerisindeki son oturumda ilahiyatçı Doç. Dr. Hasan Yücel Başdemir ahlâk ve tabiat ilişkisini irdelerken, siyaset bilimci Prof. Dr. Bekir Berat Özipek modern Batı siyasetinin ahlâk temellerini tartışacak.

BATI VE İSLAM DÜNYASININ İMTİHANI

23 Kasım Cumartesi şuranın en yoğun günü yaşanacak. Batı dünyasının ikiyüzlü bir tutumla seyirci kaldığı Suriye ve Mısır sorunları Prof. Dr. Muhittin Ataman,  Prof. Dr. Şükrü Karatepe, Prof. Dr. Ramazan Gözen ve Prof. Dr. Berdal Aral tarafından mercek altına alınacak. Günün ikinci oturumunda ise Müslüman dünyasının 21. Yüzyılda vermekte olduğu sınav değerlendirilecek. Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç’in oturum başkanlığında Doç. Dr. Süleyman Elik ve Doç. Dr. Adem Çaylak İran siyasetini, Prof. Dr. Hayri Kırbaşoğlu ve yazar Abdurrahman Arslan ise Suudi Arabistan ve Körfez Ülkeleri’nin siyasetini tartışmaya açacak. Günün son oturumunda ise küresel çıkar çatışmalarının yani ekonomik dünyanın ahlakiliği konuşulacak. Prof. Dr. Mustafa Acar ve Prof. Dr. Atilla Yayla liberal ekonomilerin, Doç. Dr. Cem Somel ve Prof. Dr. Mehmet Bulut ise ekonomi politikalarında ahlâk ve adalet meseleleri üzerine sorular soracak.

KATILIMCILAR KONYA’YI GEZECEK

Şûra’nın son günü olan 24 Pazar kapanış oturumunda yarım kalan sözlere ve cevapsız kalan sorulara son nokta konacak.  Aynı zamanda bir değerlendirme amacıyla buluşulan bu bölümde Şûra boyunca görev alan oturum başkanları sonuç bildirgesine şekil vermek için kendilerine ve salona söz verecekler. Sonuç bildirgesinin okunmasının ardından son bulan etkinlikte katılımcılara Konya’yı tanıma, gezme fırsatı da sunulacak. Tebliğler, müzakere metinleri ve sonuç bildirgesi kitaplaştırılarak ahlâki olanı siyasî olanla buluşturma gerekliliğini hatırlatan bir metne kavuşmaları sağlanacak.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-KONYA


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46