2 KM`LİK HOP GEÇİDİ YOLU 7 YIL SONRA NİHAYET BİTİRİLDİ

Mardin`in Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir`in gündeme getirdiği ve Artuklu Haber`in gündeme taşıdığı 3 kilometrelik Hop geçidi yolu 7 yıl sonra nihayet tamamlandı.

25.11.2017 12:38:38 0
2  KM`LİK HOP GEÇİDİ YOLU 7 YIL  SONRA NİHAYET  BİTİRİLDİ

Mardin'in Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir'in gündeme getirdiği ve Artuklu Haber'in gündeme taşıdığı 2 kilometrelik Hop geçidi yolu 7 yıl sonra nihayet tamamlandı.

 

Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir Hop Geçidi  yolu  konusunu AK Parti iYeşilli lçe kongresine  taşımış ve kongrede   söz alarak milletvekillerinden  ve yetkililerden konunun Hop Geçidi yol sorununun çözülmesini  talep eden  Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin  Demir, "İki kilometrelik Yeşilli Hop Geçidi yol çalışması yedi yıldır çözüme kavuşmadı. Ak Parti Mardin İl Başkanımızı bizi hepimizi alın.Bağırmaksa bağırma, isyansa isyan   bu sorunu çözelim artık.Yeşilli ilçesinin doğal güzelliğinin nasıl tahrip ettiğini görüyorsunuz. Yedi yıldır orada çile çekiyor vatandaşımız. Orası şehirlerarası bir yol. Bu nasıl bir mantık anlayamıyorum. Ben şunu söylüyorum oraya beş tane daha iş makinesi koy. 10 tane daha kamyon koy. Hem trafik yönünde tehlikeli, hem doğal güzelliğimizi yok ediyor, hem de sabahtan akşama kadar benim insanım burada toz yutuyor

 

 Bu rezalete son vermemiz lazım. Onun için bu Yeşilli ilçemizin bir meselesinden ziyade Bölgenin ve tüm Türkiye'nin bir meselesi olarak görelim. Ve bakın arkadaşlar iki kilometreye hepiniz şahitsiniz. 2 kilometreyi devlet karayolu yedi senedir bitiremiyor. Sizden affınıza sığınarak Bunu Türkiye gündemine taşımak için her şeyi yapmaya hazırım. Bunun kavgasını başlatacağım. Bunun adı rezaletse bu rezaletin gömleğini giyeceğim. Artık oraya gidemiyoruz. Vatandaşa her gittiğimizde bunu yüzümüze vuruyorlar."şeklinde konuşarak gündeme getirdiği 2 Kilometrelik yolun tamamlanması için ARTUKLU HABER olarak Haber Müdürümüz İsmail Dinçel'i Mardin'e göndererek olayı araştırmasının ardından konuyu Haberleştirrek gündeme taşımıştık.

 

Gündeme gelen 2 Km'lik yolun yapımı Basında yer almasının ardından hemen tamamalanarak,Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Diğer yetkililer tarafından hizmete açıldı.

 

Hop Geçidi yolunun hizmete açılması nedeniyle bir konuşma yapan Mardin  Valisi, ve Mardin  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Mustafa Yaman, “İlimizin sorunlarına eğiliyor ve çözümler üretiyoruz” dedi. Hop Geçidi’nde de sorunların bitirildiğinden dolayı mutlu olduklarını kaydeden Yaman, “Bugün Karayolları Genel Müdürlüğü ile beraber ilimizin uzun süreden beri bitirilmesini beklediği Hop Geçidi yol çalışmalarını bitirmiş olduk. Bu vesileyle çalışmayı yerinde incelemekle birlikte vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Hop geçidi ilimizin ulaşım ağında en yüksek nokta konumunda yer almaktadır. Burada birkaç yıldır devam eden bir çalışma vardı.  Talebimiz üzerine Ulaştırma Bakanımız ve Karayolları Genel Müdürümüzün talimatıyla çalışmaları neticelendirdik. Bulunduğumuz bölge bölünmüş bir yol olmakla birlikte 4.5 kilometre BSK çalışmaları sağlandı” ifadesini kullandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9886,4%1,75
  • DOLAR

    32,55% 0,21
  • EURO

    34,95% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2458,08% 0,91
  • Ç. ALTIN

    4014,34% 0,56