19 MAYIS AMASYA`DA COŞKUYLA KUTLANDI

Vatanımızın kurtarıcısı ve ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk?ün milli mücadeleyi başlatmak üzere Samsun?a çıkışının yıldönümünde, tüm yurtta olduğu gibi Amasya?da da halkımızın her kesiminden yoğun katılımın olduğu etkinlikler düzenlendi.

19.05.2016 13:32:05 0
19 MAYIS  AMASYA`DA COŞKUYLA KUTLANDI

Vatanımızın kurtarıcısı ve ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının yıldönümünde, tüm yurtta olduğu gibi Amasya’da da halkımızın her kesiminden yoğun katılımın olduğu etkinlikler düzenlendi.

Birçok etkinliğin yapıldığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Vali İ. Halil Çomaktekin’in yanı sıra Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Garnizon Komutanı Tuğg. Mustafa Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Adalet Komisyonu Başkanı Cem Boztaş, Baro Başkanı A. Melik Derindere, Vali Yardımcıları Nevzat Sinan, İrfan Demiröz, Ertuğrul Egemen ile Eşref Yonsuz, il protokolü, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlk olarak Saraydüzü Kışla Binası Kültür Merkezi ve Milli Mücadele Müzesi önünde toplanan grup, ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Yavuz Selim Meydanı'na kadar yürüdü. Burada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende Vali İ. Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı Tuğg. Mustafa Yılmaz ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir öğrencilerin ve halkımızın bayramını kutladılar.

Daha sonra gençlerimiz adına Aslınur Öztekin ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullah Kodek günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar. Programda ayrıca Yasin Kahveci ‘Önce Vatan’ adlı şiiri okudu. Amasya Gençlik Merkezi Kafkas Halk Dansları ekibinin gösterisi ve sportif gösterilerle devam eden programda daha sonra ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Kutlamaların sonunda Halk Sağlığı İl Müdürlüğünün ‘Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında gençlerimize Vali İ. Halil Çomaktekin ve protokol üyelerince bisiklet dağıtım töreni yapıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-AMASYA


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19