?15 TEMMUZ?DA SOKAĞA İNEN ÇANAKKALE RUHUNUN BİZZAT KENDİSİYDİ?

15 Temmuz?un yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, birlik ve beraberlik mesajları vererek, ?15 Temmuz gecesinde demokrasiyi korumak için sokağa inen milletimiz değil, bizzat Çanakka

Gündem 14.07.2017 16:05:48 0
?15 TEMMUZ?DA SOKAĞA İNEN ÇANAKKALE RUHUNUN BİZZAT KENDİSİYDİ?

15 Temmuz’un yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, birlik ve beraberlik mesajları vererek, “15 Temmuz gecesinde demokrasiyi korumak için sokağa inen milletimiz değil, bizzat Çanakkale ruhunun vücut bulmuş haliydi. Vatanı o ruh ve o anlayış korudu” dedi.

 

Sözlerine, başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere bu ülke için hiç düşünmeden canını feda eden tüm şehitlere rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyerek başlayan Dr. Mustafa Aydın, şehitlerin geride bıraktığı ailelerinin tüm millete emanet olduklarının altını çizdi.

“BAĞIMSIZLIK DUYGUMUZUN TEZAHÜRÜ”

15 Temmuz gecesi verilen mücadelenin, Türk milletinin karakterinde yer alan bağımsızlık duygusunun bir tezahürü olduğunu söyleyen Dr. Mustafa Aydın, “Aziz milletimiz o gece; din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın el ele vererek vatan savunması yapmıştır. Türk milleti, genlerinde yer alan özgürlük ve bağımsızlık hasletlerini o gece ortaya çıkararak tankların, topların ve uçakların önünde göğsünü siper etmiştir. Aslına bakarsanız o gece demokrasiyi ve cumhuriyeti korumak için sokağa inen millet değil, Çanakkale ruhunun cisimleşmiş, vücut bulmuş haliydi. Vatanımızı o ruh koruyup kurtarmıştır.” ifadelerini kullandı. Türkiye’nin ve Türk milletinin tarihin her döneminde iç ve dış düşmanları olduğunu hatırlatan Dr. Aydın, “Üstelik, Türkiye her alanda aşama kat ettikçe ve büyüdükçe düşmanları artıyor. Bu tavrı ise ancak, farklılıklarımızı birer zenginlik kabul ederek, el ele vererek, birlik ve beraberlik içinde daha fazla çalışıp, her alanda daha fazla ilerlemektir. Bunu başardığımız takdirde 15 Temmuz, tarihimizdeki son darbe girişimi olarak kalacaktır” dedi.

“BU MİLLET KENDİNE YETER”

Batı’nın 15 Temmuz’a karşı takındığı kayıtsız tavrın çok büyük bir önem arz etmediğini belirten Dr. Aydın, “Türk milleti kendi kendine yetebilen bir millettir. Dolayısıyla Batı’nın bize hainleri iade edip etmemesi ya da 15 Temmuz’a karşı kayıtsız kalıp kalmaması çok önemli değildir. Çünkü Türk milleti, birlik ve beraberlik içinde olduğu müddetçe bu ülkenin kaynakları bütün dünyaya bedel olacak ölçektedir” diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82