14 YAŞINDA VEFAT EDEN SÜRYANİ GENÇ GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ.

Mardin Artuklu Fatih Ortaokulunu bu yıl birincilikle bitiren 14 yaşındaki Mardinli süryani genç Nahir Begtaş Deyrulzafaran Manastırında yapılan dini tören sonrasında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Mardin 5.06.2017 07:50:00 0
14 YAŞINDA VEFAT EDEN  SÜRYANİ GENÇ GÖZYAŞLARI ARASINDA  TOPRAĞA VERİLDİ.

Mardin Artuklu Fatih Ortaokulunu bu yıl birincilikle bitiren  14 yaşındaki Mardinli süryani genç Nahir Begtaş Deyrulzafaran Manastırında yapılan dini tören sonrasında gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

Ölüm nedeni halen belirlenemeyen 14 yaşındaki süryani genç Nahir Begtaş,gece yattığı yatağında sabah ailesi tarafından ölü bulunmuş ve Ölüm nedeninin belirlenmesi için de Otopsi yapılmıştı.

 

Tüm Mardin'i yasa boğan Ölümün ardından,Başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin Valisi ve Ak Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı'nın da aralarında bulunduğu heyet  Kırklar Kilisesine  giderek,burada  Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ve Başpapaz Gabriel Akyüz ile   Süryani Cemaatine ve Begtaş ailesine başsağlığı dileyerek,Kilisede açılan Taziye defterini imzalamıştı.

 

Dün saat 14.00'te Deyrulzafaran Manastırına getirilen Nahir Begtaş'ın cenazesi yapılan dini ayi sonrasında Amcası olan Mardin Toplumsal Dayanışma Fedrasyonu BaşkanıYusuf Begtaş yaptığı kısa konuşmasında Yurt içi ve Yurt Dışından Avrupa,Suriye,Irak ve Dünyanın her yerinden arayarak,Acılarını paylaşan tüm Süryanilere ,Süryani STK'larına,Mardin'de din ayırımı yapılmadan  Müslümanlardan,,Süryanilerden Acılarını paylaşan ,Başta İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ve Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Ak Parti Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile HDP  Mardin Milletvekili Erol Dora'ya,Mardin STK'ları ve Kanaat Önderlerine Teşekkür etti.

 

Yapılan Konuşmaların ardından Nahir Begtaş gözyaşları arasında  Süryani Mezarlığında  Hırıstiyan geleneklerine görev toprağa verildi.

 

Defin işleminin ardından Begtaş Ailesi  taziyeleri kabul etti. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88