14 Şubat Sevgililer Günü`nü Kutlama Nedenleri

NG Araştırma şirketi tarafından yapılan kamuoyu araştırma sonunda çok ilginç veriler elde edildi.İşte NG Araştırma şirketinin 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla yaptığı kamuoyu araştırma sonuçları....

13.02.2020 16:41:40 0
14 Şubat Sevgililer Günü`nü Kutlama Nedenleri

NG Araştırma şirketi tarafından yapılan kamuoyu araştırma sonunda çok ilginç veriler elde edildi.İşte NG Araştırma şirketinin  14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla yaptığı kamuoyu araştırma sonuçları....

 

14 Şubat’ta kutlanılan sevgililer gününün tarihini hiç merak ettiniz mi? Günümüzde sevgililerin veya eşlerin, birbirlerine hediye alarak kutladıkları günün tarihi 1800’lü yıllara dayanmaktadır. İlk olarak İtalya’da kutlanmaya başlanılan ve tüm Avrupa’da ‘Valentine’s Day’ olarak adlandırılan sevgililer günü, kısa sürede ülkemizde de benimsendi.

 

Peki ülkemizde sevgililer günü sizce nasıl karşılanıyor? 14 Şubat’a yaklaşırken NG Araştırma şirketi, online araştırma platformu www.benderimki.com sitesinde sevgililer günü ile ilgili bir araştırma yaptı. Araştırma Türkiye genelinde, 15 yaş üzeri, 2391 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Sevgililer günü ne kadar popüler

 

İnsanın sevmesi ve sevgisini göstermesi için özel bir günü beklemesi tabii ki gerekmez. Hissettiğin her an sevdiğini söylemelisin. Ama sevgililer günü de sevdiğine farklı bir gün yaşatmak için güzel bir fırsat olabilir. Araştırma sonuçlarına göz attığımızda yazımızın başında da belirttiğimiz gibi sevgililer günü, toplumumuz tarafından oldukça ilgi görüyor. Her 10 kişiden 6’sı sevgililer gününü kutladığını belirtirken, 2’si bazen kutladığını belirtti. Kalan 2’si ise kutlamıyor.

 

Sevgililer gününü kutlama nedenlerimiz

Sevgililer gününü kutlayan katılımcılarımıza, bu günü kutlamalarındaki en önemli neden sorulduğunda 38’i sevdiklerini hissettirmek için olduğunu ifade ediyor. 17’si hediye alıp vermenin kendilerini mutlu ettiklerini belirtirken, 13’ü ise sevgilisinin veya eşinin beklentisi için kutladığını belirtti. Sevgili veya eş beklentisinden dolayı kutlayanlara daha detaylı baktığımızda her 10 kişiden 8’inin erkek olduğunu görüyoruz. Bu da kadınların özel günlere verdiği önemi bir kez daha karşımıza çıkarıyor.

 

Almayı tercih ettiğimiz hediyeler

 

Çoğumuz sevgililer gününü kutlarken ufak hediyeler alırız. Sevgililer günüyle özdeşleşmiş hediyelerden biri çiçektir. Peki Türkiye’de en popüler sevgililer günü hediyeleri hangileri? Araştırma sonuçları erkeklerin ve kadınların hediye tercihlerinin birbirinden farklı olduğunu gösterdi.

Erkeklerin hediye seçimlerinde çiçek ve takı ön plana çıkıyor. Her 10 erkekten 2’si çiçek alacağını ifade ederken, yaklaşık 2’si ise bu özel günde sevdiklerine takı alacaklarını belirtti. Hediye alma tercihlerini giyim üzerine kullananlar 3. sırada.

Peki kadınların hediye alma konusundaki ilk tercihleri neler? Kadın katılımcıların 22’si sevgililerine veya eşlerine giysi alacaklarını belirtirken, saat alacaklarını belirtenlerin oranı ise 16. 14’lük oranıyla parfüm de 3. sırada yer alıyor.

 

 

Beklediğimiz hediyeler

 

Sevgililer gününde, sevdiğinizin yanında olması, sevildiğinizi hatırlamak, başlı başına alınabilecek en güzel hediyelerden biri. Fakat yine de gelecek bir hediyeye genelde hayır demeyiz. Katılımcılara, sevgililerinden en çok hangi hediyeyi bekledikleri sorulduğunda kadınlar ve erkekler bu soruda farklı tercihlere yöneldi.

Araştırmaya katılan her 10 erkekten 3’ü hediye istemediklerini belirtirken, 2’si ise saat tercih etti. Bu tercihlerin ardından, parfüm ve tuttuğu takımın formasını isteyenler ağır basıyor.

Kadınlar tarafından en çok tercih edilen hediye takı. Kadınların 25’ü kendilerini en çok mutlu edecek hediyenin takı olduğunu ifade ederken, 16 ile çiçek 2. sırada geliyor. 9’luk oranlarıyla giysi ve tatil hediyeleri 3. sırayı paylaşıyor. Kadınların hediye istememe oranı ise 12.

 

Sevgililer gününde fiyatlar

Sevgililer gününün, ülkemizde bu kadar popüler olması, bu hafta içerisinde yapılacak hediyelik alışveriş fiyatlarını da etkileyebiliyor. Araştırma sonuçları da bunu destekler şekilde. Her 10 kişiden 8’i fiyatların arttığını düşünüyor. 1’i fiyatların çok değişiklik göstermediğini belirtirken, 1’i ise bu konu ile ilgili bilgisi olmadığını belirtti.

 

14 Şubat’ı geçirmek istediğimiz yerler

 

Sevgililer gününü kutlamak için çoğumuz çok önceden planlar yaparız. Alınacak hediyelerin yanı sıra, sevdiğimiz kişiyi daha özel hissettirmek için, onun en mutlu olacağı ortamı oluşturmaya çalışırız. Peki katılımcılar sevgililer gününde en çok nerede olmak istiyor?

Her 10 kişiden 3’ü sevgililer gününde evde olmak istiyor. Her 10 kişiden 2’si deniz kenarında bir yer tercihinde bulunurken, 2’si ise bu özel günde sevdiği kişiyle tatilde olmayı istiyor.

 

Sevgililer gününü unutursan…

 

Bazı özel günleri unutmak, sevgiliniz veya eşinizle aranızda problem oluşturabilir. Peki sevgililer günü de o günler arasında mı?

Her 10 kişiden 5’i bu durumun kendi adına bir problem oluşturmayacağını ve hiçbir şey olmamış gibi davranacağını belirtirken, 3’ü ise sinirleneceğini fakat fazla büyütmeyeceğini ifade etti. 1’i ise özel günleri kutlamayı sevmediği için mutlu olacağını düşünüyor. Bu cevapları incelediğimizde görüyoruz ki, sevgililer günü, sevgimizin önüne geçmiyor.

Sevdiklerinizin kıymetini daha iyi anlayacağınız bir sevgililer günü geçirmenizi diliyoruz. Umarım bu araştırma size sevdiğinizle daha güzel bir gün geçirmenizi sağlayacak önemli ipuçları sağlamıştır.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29