11 HDP MİLLETVEKİLİ KIZILTEPE BELEDİYESİNE DESTEK ZİYARETİ

Kayyum atamalarına karşı Kızıltepe ilçesinde bulunan HDP?nin 11 milletvekili, Kızıltepe Belediyesi?ne destek ziyaretinde bulundu.

Mardin 23.08.2019 16:45:05 0
11 HDP MİLLETVEKİLİ KIZILTEPE BELEDİYESİNE DESTEK ZİYARETİ

Kayyum atamalarına karşı Kızıltepe ilçesinde bulunan HDP’nin 11 milletvekili, Kızıltepe Belediyesi’ne destek ziyaretinde bulundu.

 

HDP’li Mardin, Van ve Diyarbakır büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasına karşı Kızıltepe ilçesinde çeşitli temaslarda bulunan ve halkla birlikte basın açıklamasına katılan HDP’nin milletvekilleri Kemal Bülbül, Nuran İmir, Ömer Öcalan, Tuma Çelik, Ebru Günay, Mahmut Toğrul, Murat Çepni, Ayşe Sürücü, Hasan Özgüneş, Zeynel Özen ve Mehmet Rüştü Tiryaki, Kızıltepe Belediyesi’ne de destek ziyaretinde bulundu. Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanları Nilüfer Elik Yılmaz ve Zeyni İpek, HDP’li milletvekilleri ve beraberindekileri belediye binası önünde karşıladıktan sonra başkanlık makamında ağırladı.

 

HDP’li milletvekili heyeti adına konuşan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, kayyumların bir siyasi darbe olduğunu ifade ederek, bu iradenin gasp edilmesine karşı sürekli eylemlerde bulunacaklarını dile getirdi. Toğrul, bu haksız ve hukuksuz duruma karşı olduklarını kaydederek, “Belediyelerin tekrar halka iade edilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Diğer belediyelerimiz de halka hizmet konusunda görevlerinin başında olmalıdırlar. Halkımızla iç içe olmak hepimizin görevidir. Biz haklıyız, başaracağız. Mutlaka kazanacağız. Biz haklı bir davanın savunucularıyız” dedi. HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir de, kayyum atamalarını kabul etmediklerini dile getirdi.

 

Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı Nilüfer Elik Yılmaz ise, kayyum atamalarının belediye başkanlarına karşı olmadığını, halkın iradesine yapılan bir darbe olarak gördüklerini belirterek, “Kayyum atamalarını kesinlikle kabul etmiyoruz. Tüm ezilen halklara karşı yapılan bir darbedir. Tekçiliği kabul etmiyoruz, bizler çoğulcuyuz. Destek ziyaretinde bulunan tüm seçilmişlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN/KIZILTEPE


21.8° / 10.9°
  • BIST 100

    10276,9%0,67
  • DOLAR

    32,28% -0,12
  • EURO

    34,76% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2404,25% 0,46
  • Ç. ALTIN

    3887,04% 0,00