1.DÜNYA SULAMA FORUMU MARDİN`DE YAPILACAK

1.Dünya Sulama Forumu 29 Eylül – 5 Ekim 2013 tarihlerinde Mardin'de Yapılacak

Polisiye Haberler 26.09.2013 22:00:17 0
1.DÜNYA  SULAMA FORUMU MARDİN`DE YAPILACAK

1.Dünya Sulama Forumu 29 Eylül – 5 Ekim 2013 tarihlerinde Mardin’de Yapılacak.

Türkiye`nin ev sahipliğinde 29 Eylül-5 Ekim`de Mardin`deki 1. Dünya Sulama Forumu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu`nun himayelerinde gerçekleştirilecek.

Ana teması "Değişen Dünyada Sulama ve Drenaj: Küresel Gıda Güvenliği Sorunları ve Fırsatları" olarak belirlendi. Forum, dünya genelinde daha iyi sulama ve drenaj yönetimine, tarımda suyun daha verimli kullanımı konusuna ve küresel ısınmaya bağlı olarak su kaynaklarının daha iyi yöneltilmesine amaçlıyor.

Uluslararası Sulama ve Drenaj Komisyonunca (ICID) bir araya getirilen ve ev sahipliğini Drenaj Türk Milli Komitesinin (TUCID) yaptığı forum, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, Uluslararası Su Yönetimi Enstitüsü, Evrensel Su Ortaklığı, Asya Kalkınma Bankası, Uluslararası Gıda Politikası Araştırma Enstitüsü, Uluslararası Hidroloji Enstitüsü, Arap Su Konseyi, Yarı Kurak Tropikal Bölgeleri İçin Uluslararası Ürün Araştırma Enstitüsü, Kurak Alanlarda Uluslararası Tarımsal Araştırma Merkezi ve Dünya Bankası ortaklığında hayata geçirilecek.

Türkiye, sulama alanında dev bir foruma ev sahipliği yapıyor. I. Dünya Sulama Forumu, dünyanın çeşitli bölgelerinden onlarca ülkeyi 7000 Yıllık Mardinde buluşturacak. 29 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek forum, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu``nun himayelerinde gerçekleşecek. Forumun ana teması `Değişen Dünya`da Sulama ve Drenaj: Küresel Gıda Güvenliği Sorunları ve Fırsatları` olarak belirlendi.

Dünya`nın dört bir yanından politikacıların, uzmanların, araştırma enstitülerinin temsilcilerinin, sivil toplum örgütlerinin ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek forum, birçok büyük su projeleri geliştirerek sulama ve drenaj işlerinin uygulanmasında uzun ve zengin bir geçmişe sahip olan Türkiye`de gerçekleştirilecek olmasının foruma ayrı bir renk katacağı belirtildi.

Uluslararası Sulama ve Drenaj Komisyonu (ICID) ile birlikte gerçekleştirilecek olan forum süresince; tematik oturumlar, yuvarlak masa ve panel oturumları, uluslararası çalıştaylar, paydaşlar, hükümetler, sivil toplum örgütleri, özel sektör, uluslararası kuruluşlar veBM örgütünün alt birimleri tarafından organize edilecek özel oturumlar gerçekleştirilecek.

1 Hafta boyunca Mardin dünyanın değişik bölgelerinden yaklaşık 800 kişiyi misafir edecek. , 30 ayrı medeniyete ev sahipliği yapan7000 yıllık tar,h, şehir Mardin Uluslararası Toplantıya evsahipliği yapacak.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04