Mardinli Siyaset Adamı Süleyman Akar, döviz kuru ve artan yaşam maliyetleriyle ilgili önemli bir açıklamada bulundu.
Akar, hükümete ekonomik istikrar çağrısı yaparak doların düşürülmesi yönünde acil adımlar atılması gerektiğini belirtti.
Döviz halkın sofrasını etkiliyor" diyen Akar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:,
''Dolar yükseldikçe, temel gıda ürünlerinden yakıta, kıyafetten kiraya kadar her alanda fiyatlar artıyor. Bu da doğrudan halkın cebini, sofradaki ekmeğini etkiliyor. Maliyetler yükseliyor, enflasyon tırmanıyor, alım gücü her geçen gün biraz daha eriyor."
Akar, doların düşmesi durumunda piyasaların rahatlayacağını ve vatandaşın da gündelik yaşamda daha az baskı hissedeceğini vurguladı:
Dolar düşünce, altın fiyatları geriler, ithal ürünler ucuzlar. Üretici daha öngörülebilir bir zemine kavuşur, esnaf nefes alır, çiftçi umutlanır. Marketlerde etiketlere endişeyle bakan vatandaş, bir nebze olsun rahatlar.
Güçlü ekonomi, huzurlu toplum getirir mesajını veren Akar, sözlerini şöyle tamamladı:
Alım gücünün artması sadece cüzdanlara değil, toplumsal huzura da katkı sunar. Daha adil, daha yaşanabilir bir Türkiye mümkündür. Bu halk, insanca yaşamayı fazlasıyla hak ediyor. 'Dedi.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN