İYİ Parti Mardin Kurucu İl Başkanı Süleyman Akar, kalıcı barışa ve toplumsal kardeşliğe samimi destek vermek amacıyla adına İl Başkanlığından ve partisinden istifa etmişti.
Bu kararıyla Akar, Türkiye'de bir siyasi makamdan doğrudan barış adına feragat eden ilk ve tek isim olarak dikkat çekerek Tarihe geçti
Akar ile birlikte il yönetimi ve ilçe başkanları,10 ilçe yöneticileri de görevlerinden ayrılarak, il başkanı Süleyman Akar'a DESTEK VERDİ. Bu yalnızca bir istifa değil, aynı zamanda topluma yönelik güçlü bir vicdan çağrısıydı.
Barış, kardeşlik ve huzur için artık susulacak değil, konuşulacak zaman. Makamlar geçicidir, ama barış ve kardeşlik kalıcı olmalı.Diyen Süleyman Akar, yaşanmakta olan Barış Sürecine mutlaka destek verilmesi gerektiğini söyledi.
Süleyman Akar'ın bu ifadeleri, siyaset kurumunun sınırlarını değil, kalpleri hedef alan bir mesaj niteliği taşıdı
Bu istifa kararı sadece siyasi çevrelerde değil, Mardin'in tüm ilçelerinde, Doğu ve Güneydoğu bölgeleri genelinde ve Türkiye kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Özellikle Anneler gençler, kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından takdirle karşılandı
Akar Kardeşlik bu toprakların mayasında var.Akar'ın bu tutumu, barış ve kardeşlik isteyen geniş kesimlerin sesi oldu
Uzun süredir bölgede aktif siyaset yürüten Akar'ın bu adımı, kamuoyunda yeni bir soruyu gündeme taşıdı:
Gelişmeler, toplumun barışa olan özleminin halen çok güçlü olduğunu ve artık daha somut adımlara ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor.
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN