HEFEI’NİN “YABANCI UZMANLAR DOSTLUK ÖDÜLÜ” HAKAN BULAK’A VERİLDİ

Kerem Köfteoğlu’nun hazırlayıp sunduğu “Doğudaki Tanıtım Elçilerimiz: Çin’deki Türkler” programında konuşan JAC Ağır Ticari Araçlar Kalite Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Hakan Bulak, Çin pazarının çok büyük olduğunu söyledi.

Ekonomi 2.06.2021 16:48:00 0
HEFEI’NİN “YABANCI UZMANLAR DOSTLUK ÖDÜLÜ” HAKAN BULAK’A VERİLDİ

Kerem Köfteoğlu’nun hazırlayıp sunduğu “Doğudaki Tanıtım Elçilerimiz: Çin’deki Türkler” programında konuşan JAC Ağır Ticari Araçlar Kalite Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Hakan Bulak, Çin pazarının çok büyük olduğunu hatırlatarak “Fırsatlar içeren bu pazara hazır olanlar başarılı olur. Yeter ki, doğru partneri bulana kadar sabırlı olsunlar, gerekirse ilk başta belli bir zararı da göze alsınlar” dedi.

 

Bulak, 2019’dan beri Anhui’de kurulu JAC’ın (Jianghuai Automobile Co.) Ağır Ticari Araçlar Kalite Yönetim Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken elde ettiği başarılardan dolayı önemli bir ödül kazandı. Ödülün kentin hızlı ve müreffeh kalkınmasına katkı yapan yabancı uzmanlara verildiğini belirten Bulak, bu konuda şu bilgileri verdi: “İki yılda bir olmak üzere, Hefei şehrinin gelişmesine katkıda bulunan yabancı uzmanlara ‘Yabancı Uzmanlar Dostluk Ödülü’ veriliyor. Ödülü aldıktan sonra bir lojistik firmasına 3 bin adet tır çekicisi sattık. Tüm bu başarılar benle birlikte kamyon grubunda çalışan 2 bin kişiye aittir” diye ekledi. 

 

“Çinliler düştüğünde kalkmayı biliyor” diyen Bulak onlardan alınması gereken dersi ise şöyle özetliyor: “Çinliler hem çalışkan hem de mutlu olacak bir şey buluyor. Bazı zorluklara rağmen, çalışanlar, tertemiz giyinmiş olarak güne başlıyor. Çalışanlarım her sabah kapıdan gülerek içeri giriyor. Bunu Avrupa ya da Türkiye'de her zaman görmeniz mümkün değil. Çinli her günü yeni bir başlangıç gibi görüp, yeni bir başarı peşinde koşuyor.” 

 

“Konteyner krizinde KYG’nin önemi daha iyi anlaşıldı” 

 

Kuşak ve Yol Girişimi’nin (KYG) önemli olduğunun sürekli dile getirildiğini hatırlatan Bulak bu konuda şunları söyledi: “Türkiye KYG kapsamında Doğu ile Batı arasında köprü olma noktasında önemli bir konuma sahip. Birçok alanda olduğu gibi otomotiv yan sanayinde önemli fırsatlar var. Bu alanda çalışan bir Türk firmasının Çinli bir şirketle ortak olması sağlanırsa iki tarafa da yararı olur. Çinli firmanın ucuza aldığı hammadde Türkiye’de işlenip global markalara satılabilir. Konteyner ve gemi bulmanın zorlaştığı günümüzde, KYG kapsamında devreye giren Çin’e ihracat treni de büyük kolaylık sağlıyor. İhracat treni sayesinde hem teslimat süresi kısaldı hem de fiyatlar rekabet edilebilir bir seviyeye geldi. Bu noktaların dikkate alınarak adım atılması gerekiyor”

 

Çin pazarına açılmak isteyen Türk girişimcilere “Buraya önyargısız gelin” diye seslenen Bulak diğer önerilerini de şöyle sıraladı: “Burası farklı bir dünya. ‘Bunlar yanlış yapıyor’ diye düşünmeyin tam tersine onları izleyin ve anlamaya çalışın. Çinlilerle iş yapmak istiyorsanız onlarla yakın ilişki kurmanız birkaç kere akşam yemeklerinde yiyip içmeniz gerekiyor. Önce kalpler ısınıyor sonrasında da ticari ilişkiler kuruluyor. Risk almaya hazır olun. Çin pazarında büyük fırsatlar. Başlangıçta doğru partneri bulana kadar bir miktar zarar etmeyi göze alın. Taklidin ötesine geçip, pazara özel üretim yapabilmek için de Ar-Ge’ye önem verin.” 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


22.2° / 12.1°
  • BIST 100

    8863,88%-1,58
  • DOLAR

    34,29% 0,23
  • EURO

    37,36% 0,02
  • GRAM ALTIN

    3025,72% 0,20
  • Ç. ALTIN

    5000,33% 0,00